Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ο Έλληνας ομογενής που θεωρεί τον εαυτό του πνευματικό τέκνο του Ντόναλντ Τραμπ!



Ο Μίλων Γιαννόπουλος (Milo Yiannopoulos), είναι ομογενής δημοσιογράφος και ακτιβιστής, τον οποίο απέπεμψε πρόσφατα το twitter λόγω υβριστικών και εμπρηστικών αναρτήσεων και σχολίων, τα οποία ξεπερνούσαν τους κανονισμούς.

Ο Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 αλλά μετακόμισε και μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι ο ιδρυτής του περιοδικού «The Kernel» και βασικός συντάκτης του συντηρητικού «Breitbart.com» των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εχει γίνει διεθνώς γνωστός κατά τα τελευταία δυο χρόνια για τις «αιχμηρές» και «αμφιλεγόμενες» αναρτήσεις του. Ακόμα, είναι φανατικός οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ.

Πολλοί μάλιστα τον έχουν χαρακτηρίσει ως «ιεροκήρυκα του μίσους», «δηλητηριώδες τρολ» και «ακροδεξιό προβοκάτορα», ενώ και ο ίδιος συνήθιζε να ζητά από τις εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους του να τον αποκαλούν «υπέροχο κακό του Διαδικτύου».

screen-shot-2016-07-22-at-11-11-16-am

Σύμφωνα με το «BuzzFeed» το twitter έφτασε στην απόφαση να τον αποβάλει οριστικά μετά από την αναταραχή που προκάλεσαν ο Γιαννόπουλος και οι «ακόλουθοί» του και που σαν στόχο είχε την πρωταγωνίστρια της αναβίωσης του «GhostBusters», κ. Λέσλι Τζόουνς.

Η γνωστή ηθοποιός δέχθηκε μια εκστρατεία παρενοχλήσεων και υβριστικών σχολίων από την εν λόγω ομάδα, με αποτέλεσμα να αποφασίσει την αποχώρησή της από το Twitter, με την ίδια να γράφει σε ανάρτησή της λίγο πριν κλείσει τον λογαριασμό της, ότι αποχωρεί «με δάκρυα στα μάτια».

Η απόφαση αυτή του Twitter ωστόσο δεν βρήκε όλους σύμφωνους, ενώ οι υποστηρικτές του κ. Γιαννόπουλου ξεκίνησαν μια εκστρατεία συμπαράστασης προς το ίνδαλμά τους με το κωδικό όνομα FreeMilos -λευτεριά στον Μίλωνα.

Εδώ και αρκετούς μήνες, ο Γιαννόπουλος περιοδεύει στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Συγκρούεται άγρια με φεμινίστριες και ακτιβιστές των πολιτικών ελευθεριών, ενώ αποθεώνεται από τους ακραίους συντηρητικούς.

Ο Γιαννόπουλος έχει συμβάλει στη νομιμοποίηση ενός περιθωριακού λόγου που παλιότερα είχε θέση μόνο στα κοινωνικά δίκτυα και τα blog, αλλά τώρα εμφανίζεται σε πιο σοβαρά μέσα με μεγάλη απήχηση.