Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

24 °C

Σήμερα, 18. Σεπτεμβρίου 2021

Ο αδελφός του Ομπάμα θα ψηφίσει τον Τραμπ!Ο ετεροθαλής αδελφός του Μπαράκ Ομπάμα, Μαλίκ, αποκάλυψε σήμερα πως θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο αδελφός του προέδρου των ΗΠΑ, δήλωσε απογοητεύμενος από την ελάχιστη προσοχή του του αδελφού του.

«Αυτός ο Τραμπ είναι ένας τύπος πολύ κουλ και με αρέσει επειδή μιλάει με την καρδιά του και είναι προσγειωμένος», είπε ο Μαλίκ μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο από το χωριό Κογκέλο, στη δυτική Κένυα. «Τον Τραμπ τον ενδιαφέρει κυρίως η ασφάλεια και θέλει να κάνει μεγάλη την Αμερική. Είναι έντιμος, όπως είναι οι Ρεπουμπλικάνοι. Οι Δημοκρατικοί είναι μόνο λόγια και λένε στον κόσμο αυτά που θέλει να ακούει», συνέχισε.

«Δείτε τον Τραμπ, αυτό το αγόρι μιλάει με την καρδιά του και μπορείτε να διακρίνετε ότι είναι πολύ τίμιος σε αυτά που λέει. Λέει αυτά που σκέφτεται, όχι αυτά που του λένε να πει», επέμεινε.

Ο Μαλίκ Ομπάμα, που είναι μεγαλύτερος από τον Μπαράκ (γεννήθηκε από τον πρώτο γάμο του πατέρα τους), έχει διπλή υπηκοότητα, κενυατική και αμερικανική και από το 1985 ψηφίζει στις εκλογές στις ΗΠΑ. «Θα ψηφίσω τον Τραμπ. Έχει την ψήφο μου», υποσχέθηκε.

Εν μέρει, η επιλογή του Μαλίκ υπαγορεύεται από την απογοήτευση που αισθάνεται για τον ετεροθαλή αδελφό του καθώς θεωρεί ότι θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα για την Κένυα και την οικογένεια του πατέρα του. «Τον αγαπώ ακόμη αλλά θυμάμαι πάντα πως όταν ήρθε στην Κένυα μας είπε ότι δεν μπορούσε να μείνει για πολύ με την οικογένεια επειδή είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει τη θητεία του», ισχυρίστηκε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε την Κένυα τον Ιούλιο του 2015, για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα, το 2009. Όμως δεν πήγε στο Κογκέλο, το χωριό όπου έχει ενταφιαστεί ο πατέρας του.

«Τώρα τον χρειαζόμαστε, όχι όταν δεν θα είναι πια στον Λευκό Οίκο. Η Κένυα θα έπρεπε να επωφεληθεί περισσότερο από την προεδρία του. Είναι ελαφρώς υποκριτικό εκ μέρους του να μην μπορεί να μας στηρίξει. Θλίβομαι πραγματικά που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Είμαι μεγαλύτερός του αλλά μπορώ να πω ότι η εξουσία τον διέφθειρε», κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στη Χαβάη από Αμερικανίδα μητέρα και Κενυάτη πατέρα, τον οποίο γνώρισε ελάχιστα. Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένεια και τις ΗΠΑ όταν ο γιος του ήταν 2,5 ετών και σκοτώθηκε το 1982, σε ηλικία 46 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα.