Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο 6ος αμερικανικος στολος στην Κυπριακη ΑΟΖ



Με μία τεράστια δύναμη πυρός περιπολεί ο 6ος Αμερικανικός Στόλος στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην κυπριακή ΑΟΖ. Το «Iwo Jima», που έχει βάση στο Mayport, Florida, διεξάγει ναυτικές επιχειρήσεις στην περιοχή επιχειρήσεων του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Η Ομάδας Αμφίβιας Ετοιμότητας (ARG) του «Iwo Jima» περιλαμβάνει την 26η MEU και δύο Iwo Jima, το αμφίβιο πλοίο με πλατφόρμα προσγείωσης «USS New York» (LPD 21) κλάσης «San Antonio», το αμφίβιο πλοίο με πλατφόρμα προσγείωσης «USS Oak Hill» (LSD 51) κλάσης «Harpers-Ferry», τις Χειρουργικές Μονάδες 8 και 4 του Στόχου, τη Μοίρα Ελικοπτέρων Θαλάσσιας Μάχης (HSC) 28, τη Μοίρα Στρατηγικού Ελέγχου Αέρος (TACRON) 22, τμήματα της Ναυτικής Ομάδας 2, και το προσωπικό του PHIBRON 4.

Με σκοπό τη συμμετοχή στην αμερικανο-ισραηλινή άσκηση Juniper Cobra 2018 (JC18), έφθασε ήδη στα ανοικτά του Ισραήλ το αμερικανικό αμφίβιο πολεμικό πλοίο USS Iwo Jima (LHD 7) Wasp-class, με μονάδες που περιλαμβάνουν την 26η Εξερευνητική Μονάδα των Πεζοναυτών (Marine Expeditionary Unit - MEU) και το προσωπικό της Αμφίβιας Μοίρας (PHIBRON) 4.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Ομάδας Αμφίβιας Ετοιμότητας (ARG), που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ Ευρώπης-Αφρικής, 6ου Στόλου, ενώ η άσκηση JC18 εστιάζεται στη βελτίωση της συνδυασμένης άμυνας βαλλιστικών πυραύλων, επιτρέπει επίσης στις ΗΠΑ και το Ισραήλ να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα ανάμεσα στις διάφορες στρατιωτικές της δυνάμεις.

«Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σθεναροί σύμμαχοι, και προσδοκώ να δω όλα όσα μπορεί να πετύχει μαζί τους η ομάδα μας του Ναυτικού/ Σώματος Πεζοναυτώνγια αύξηση των δυνατοτήτων μας και οικοδόμηση της σχέσης μας», δήλωσε ο Πλοίαρχος Joseph O’Brien, αξιωματικός του «Iwo Jima», που υπηρετεί ως η ναυαρχίδα της Ομάδας Αμφίβιας Ετοιμότητας (ARG) του «Iwo Jima».