Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ντροπή! Δασκάλα και νοσοκόμα τραβολογούν αυτιστικό παιδί σε διάδρομο σχολείου (βίντεο)



Το τρομερά βάναυσο περιστατικό κατέγραψε κάμερα και δείχνει τη στιγμή που μία δασκάλα και μία νοσοκόμα από το Λέξινγκτον των ΗΠΑ, σέρνουν έναν νεαρό μαθητή με ειδικές ανάγκες σε διάδρομο σχολείου με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.

Το βίντεο καταγράφηκε από την κάμερα κλειστού κυκλώματος του σχολείου και δείχνει τις γυναίκες να σέρνουν το παιδάκι και μάλιστα μαζί με τον, ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, του.

Η δασκάλα του παιδιού προσπαθώντας να προλάβει την αντίδραση της μητέρας, της έστειλε ένα σημείωμα και μάλιστα την ίδια μέρα που συνέβη το γεγονός, εξηγώντας:

«Η νοσοκόμα και εγώ έπρεπε να βοηθήσουμε τον μικρό να σηκωθεί από το πάτωμα του γυμναστηρίου. Δεν μπορούσε να κινηθεί, ενώ τα άλλα παιδιά προσπαθούσαν να παίξουν. Ζητώ συγγνώμη αν έχει σημάδια πάνω του».

Ο μικρός, ο οποίος αντιμετωπίζει μία μορφή αυτισμού που τον εμποδίζει να μιλήσει, δεν μπόρεσε να πει στη μαμά του τι πραγματικά συνέβη στο σχολείο, αλλά όταν η μητέρα αντίκρυσε τους μώλωπες απαίτησε από τη διεύθυνση του σχολείο να δει όλα όσα είχε καταγράψει η κάμερα ασφαλείας.

Η μητέρα του μικρού ανέφερε σοκαρισμένη στο CNN: 

«Ετοιμαζόμασταν στο κρεβάτι για ύπνο και όταν έβγαλα την μπλούζα του, είδα γρατζουνιές και μώλωπες στο σώμα του, που δεν έμοιαζαν με σημάδια που είχαν προκληθεί κατά τη διάρκεια προσπάθειας να βοηθήσουν», ενώ πρόσθεσε:

«Δεν καταλαβαίνω πώς θα μπορούσε κανείς να το κάνει αυτό σε οποιοδήποτε παιδί, ανεξάρτητα με το αν έχει ή όχι κάποια αναπηρία».

Η δασκάλα έχει απομακρυνθεί από το σχολείο και η νοσοκόμα έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ την οργισμένη αντίδραση πολλών γονέων έχει προκάλεσε το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.