Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ντράγκι προς επιχειρήσεις: Ετοιμαστείτε για ένα Brexit χωρίς συμφωνία



Ο κ. Ντράγκι σύμφωνα με πηγές δήλωσε στη σύνοδο κορυφής για το Brexit πως “αρχές και κεντρικές τράπεζες είναι προετοιμασμένες αλλά ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να εντείνει τις προετοιμασίες”.

Σε ένα ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα σε Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθούν άμεσα αντιμέτωπες με φραγκούς και περιορισμούς για τις επιχειρήσεις και για τον ιδιωτικό τομέα γενικότερα.

Ο κ. Ντράγκι, αναφέρει η πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε πως οι αρνητικές συνέπειες του Brexit για την Ευρωζώνη θα είναι περιορισμένες, όμως παραδέχθηκ πως κάποιες χώρες είναι περισσότερες εκτεθειμένες.

Χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία διατηρούν μεγάλες εμπορικές ροές με τη Βρετανία και πιθανών να υποστούν μεγαλύτερο πλήγμα από ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Τέλος ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε στους Ευρωπαίους ηγέτες πως η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να αντιμετωπίζει «παρατεταμένη αδυναμία και διάχυτη αβεβαιότητα» αλλά οι κίνδυνοι μιας ύφεσης παραμένουν «αρκετά χαμηλοί».