Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ντόντι Αλ Φαγέντ: Η απίθανη ζωή του δισεκατομμυριούχου συντρόφου της Νταϊάνα



O Αύγουστος του 2017 θα σηματοδοτήσει την 20ή επέτειο του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα. 

Η Νταϊάνα όμως δεν ήταν το μοναδικό θύμα του τροχαίου. Ο οδηγός, Χένρι Πολ, και ο σύντροφος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, Ντόντι Αλ Φαγέντ σκοτώθηκαν ακαριαία. Ο μόνος επιζών ήταν ο σωματοφύλακας Τρέβορ Ρις-Τζόουνς, ο οποίος νοσηλεύτηκε για δύο μήνες με σοβαρά τραύματα. Ο φύλακας της Νταϊάνα υποστηρίζει  ότι δεν θυμάται τι συνέβη στη συντριβή.

Ο Ντόντι και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας είχαν σχέση μόνο λίγους μήνες - και είχαν περάσει κάποιες μέρες μαζί - πριν από τον πρόωρο θάνατό τους. Βρετανικά ταμπλόιντς και Μέσα ενημέρωσης είχαν εκδηλώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το ζευγάρι, ενώ παρά το γεγονός ότι μετρούσαν λίγο καιρό μαζί, υπήρχαν πολλές εικασίες σχετικά με τα μελλοντικά τους σχέδια.

 
 
Splash news

Ποιος ήταν ο Ντόντι Αλ Φαγέντ;

Ο Ντόντι ήταν το μεγαλύτερο παιδί του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods και δισεκατομμυριούχου, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ. Ο Μοχάμεντ ήταν, και παραμένει μια πολύ γνωστή, ιδιαίτερη και αμφιλεγόμενη φιγούρα του Ηνωμένου Βασιλείου. Με εκτιμώμενη περιουσία 1,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Μοχάμεντ ήταν ο ιδιοκτήτης του διάσημου πολυκαταστήματος Harrods στο Λονδίνο, του ποδοσφαιρικού συλλόγου Fulham και του ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι (ο τελευταίος χώρος όπου ήταν ζωντανοί ο Ντόντι και η Νταϊάνα).

Η μητέρα του Ντόντι, Σαμίρα Καζόγκι, ήταν η πρώτη γυναίκα του Μοχάμεντ. Ο πατέρας της ήταν ο προσωπικός γιατρός του Βασιλιά Αμπντούλ Αζίζ της Σαουδικής Αραβίας και ο αδελφός της ήταν ο Σαουδάραβος έμπορος όπλων Αντνάν Καζόγκι.

Ο Ντόνι γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1955. Πήγε σε σχολεία στο Παρίσι και στην Ελβετία, ενώ πέρασε και από την στρατιωτική ακαδημία «Σάντχερστ» στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία ήταν και οι Πρίγκιπες Ουίλιαμ και ο Χάρι.

 
Splash newsSplash news

Πριν από τη Νταϊάνα

Ως παιδί, ο Ντόντι μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στα σπίτια των Καζόγκι στο Παρίσι, τη Ριβιέρα και το Κάιρο και το σπίτι του πατέρα του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στα 15, μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου πολύ γρήγορα έγινε γνωστός τόσο για την ομορφιά του, όσο και για το πάθος του για τις όμορφες γυναίκες και τα γρήγορα αυτοκίνητα.  

Πριν από τη Νταϊάνα, ο Ντόντι φημολογείται ότι υπήρξε ζευγάρι με τη Τζούλια Ρόμπερτς, τη Μπρουκ Σιλντς, τη Γουινόνα Ράιντερ, και τη Νάνσυ Σινάτρα. Το 1986, παντρεύτηκε το μοντέλο Σούζαν Γκρέγκαρντ, αλλά χώρισαν μετά από οκτώ μήνες.

Ως νεαρός, ήταν χαμηλόβαθμος αξιωματικός στην αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο γραφείο του Λονδίνου, αλλά σύντομα τον κέρδισε η κινηματογραφική βιομηχανία, όπου διετέλεσε εκτελεστικός παραγωγός στους «Δρόμους της Φωτιάς» (1981) και στο «Αλυκο γράμμα» με πρωταγωνιστές τη Ντέμι Μουρ και τον Γκάρι Ολντμαν  (1995).

Ο Ντόντι είχε τη φήμη του πλούσιου playboy που ήθελε να γίνει διάσημος. Σύμφωνα με έρευνα του Guardian το 2009, ο Ντόντι κάποτε ανέφερε σε έναν φίλο του: «Πότε θα συναντήσω μια γυναίκα τόσο διάσημη «που θα με βάλει» στο εξώφυλλο του περιοδικού People;» Συνέβη. Το 1997.

Παρά τη φήμη αυτή, οι δικοί του άνθρωποι τον χαρακτήριζαν σιωπηλό και ευαίσθητο. Ο συγγραφέας Ντόμινικ Ντουν, είχε δηλώσει: «Ηταν ένας καλός άνθρωπος. Υπήρχε κάτι πολύ ευγενικό μέσα του».

 
apimagesapimages

Η συνάντηση με την Νταϊάνα

Ο Ντόντι και η Νταϊάνα συναντήθηκαν για πρώτη φορά όταν η Πριγκίπισσα ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Πρίγκιπα Κάρολο. Σύμφωνα με τον Independent, η γνωριμία έγινε σε έναν αγώνα πόλο του 1986 στο Γουίντσορ όταν ο Κάρολος και ο Ντόντι, έπαιξαν σε αντίπαλες ομάδες. 

Το καλοκαίρι του 1997, ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κάλεσε την Πριγκίπισσα της Ουαλίας και τους γιους της να κάνουν διακοπές στο γιοτ του, στο νότιο τμήμα της Γαλλίας. Εκεί, η Νταϊάνα γνώρισε τον Ντόντι καλύτερα.

Ο καρδιοχειρουργός Χασνάτ Καν με τον οποίο είχε σχέση η Νταϊάνα,σε δήλωσή του το 2008 είπε ότι η Πριγκίπισσα του ζήτησε να χωρίσουν (μετά από 2 χρόνια σχέσης) όταν πήγε να κάνει διακοπές στο γιοτ του Αλ Φαγέντ. Λίγες εβδομάδες αργότερα ο γιατρός, άκουσε στο ραδιόφωνο τις φήμες για τη νέα σχέση της με τον Ντόνι.

Η Νταϊάνα επέστρεψε στο γιοτ τον Αύγουστο, αυτή τη φορά χωρίς τα παιδιά και μια φωτογραφία της που φιλούσε τον Ντόντι, έκανε το γύρο του κόσμου. Πέρασαν αρκετό χρόνο οι δυο τους στη Νότια Γαλλία και στη Σαρδηνία, πριν πετάξουν για το Παρίσι, όπου συνέβη το μοιραίο.

 
apimagesapimages

Η περίφημη σχέση τους

Η σχέση της Νταϊάνα και του Ντόντι ήταν σύντομη, αλλά κατάφερε να γίνει εξώφυλλο σε όλα τα  βρετανικά ταμπλόιντς. Η φήμη του Ντόντι ως εκατομμυριούχου playboy, με τάση στις διάσημες, ελκυστικές γυναίκες, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στο παλάτι.

Το «σκάνδαλο» γιγαντώθηκε όταν η πρώην σύντροφος του Ντόντι, Κέλυ Φίσερ, εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια σε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει ότι μηνύει τον Αλ Φαγέντ, για 500.000 δολάρια. Οπως τόνισε, θυσίασε τη σταδιοδρομία της στο μόντελιγκ για να τον παντρευτεί. Ως απόδειξη της δέσμευσης, η Φίσερ, φορούσε ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι αρραβώνων.

Μετά τον θάνατο του Ντόντι και της Νταϊάνα, η Φίσερ απέσυρε την αγωγή «από σεβασμό στην τραγωδία και την τεράστια απώλεια που υπέστη η οικογένεια Φαγέντ» ανέφερε το Associated Press.

 
 

Η συνέχεια

Μετά τον θάνατό τους στις 31 Αυγούστου 1997, έγινε μια μικρή ισλαμική κηδεία για τον Ντόντι σε τζαμί στο κεντρικό Λονδίνο. Η σορός του του θάφτηκε σε νεκροταφείο του Λονδίνου, αλλά αργότερα μεταφέρθηκε στην έπαυλη του πατέρα του.

Το πολυκατάστημα Harrods της οικογένειας Αλ Φαγέντ τίμησε τόσο τον Ντόντι όσο και τη Νταϊάνα το 2005 με ένα αμφιλεγόμενο χάλκινο άγαλμα.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ πούλησε το Harrods στους ιδιοκτήτες του Qatari το 2010.

 
Getty ImagesGetty Images