Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ντόνετσκ: 17 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς ουκρανικών δυνάμεων



Θύματα βομβαρδισμών που πραγματοποίησαν ουκρανικές δυνάμεις, μέσα σε μία εβδομάδα έγιναν 17 άμαχοι κάτοικοι της αυτοκηρυχθείσης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, 45 άτομα τραυματίστηκαν.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Εντουάρντ Μπασούριν.

"Ο συνολικός αριθμός παθόντων λόγω των αιματηρών βομβαρδισμών μέσα στην τελευταία εβδομάδα αποτέλεσε 17 άμαχους κατοίκους νεκρούς και 45 τραυματίες", παραθέτει τα λόγια του το πρακτορείο ειδήσεων του Ντονέτσκ.

Νωρίτερα στη διοίκηση του αρμοδίου σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δήλωσαν ότι θύματα βομβαρδισμών των ουκρανικών δυνάμεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ από την αρχή του 2015 έγιναν σχεδόν 1300 άτομα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα εκτόξευσαν στο έδαφος της αυτοκηρυχθείσης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ πάνω από επτά χιλιάδες αεριωθούμενους πυραύλους, βλήματα πυροβολικού και αρμάτων μάχης, καθώς και νάρκες ολμοβόλων, δήλωσε επίσης ο Μπασούριν.

"Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα σε άμαχες πόλεις και οικισμούς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ εκτόξευσαν 2260 βλήματα από συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων, 2442 βλήματα από συστήματα πυροβολικού, 772 χτυπήματα από άρματα μάχης, 1714 βλήματα από ολμοβόλα ", παραθέτει τα λόγια του το πρακτορείο ειδήσεων του Ντονέτσκ.