Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Νότια Κορέα: Στους σαράντα οι νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο



Άλλος ένας άνθρωπος προστέθηκε στην τραγική λίστα των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή σε νοσοκομείο στη Νότια Κορέα. 

Πλέον, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 40, σύμφωνα με το νεώτερο απολογισμό. Το τελευταίο θύμα ήταν ένας άνδρας 81 ετών, που πέθανε σε άλλο νοσοκομείο της πόλης Μιριάν, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. 

 

Ο άνδρας είχε εισαχθεί σε κρίσιμη κατάσταση. Όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά βρισκόταν στο δεύτερο όροφο και είχε εισπνεύσει τοξικό καπνό, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δήμου.  
Οι αιτίες της πυρκαγιάς 

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο και σύντομα επεκτάθηκε. Αιτία της πυρκαγιάς θεωρούνται οι ελαττωματικές καλωδιώσεις. Ωστόσο, τα αίτια της πολύνεκρης καταστροφής αποδίδονται επίσης στα φθηνά και εύφλεκτα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για το κτίριο, οι ανεπαρκείς  έξοδοι κινδύνου και οι παράνομες προεκτάσεις. Προβλήματα υπήρχαν και στο ζήτημα του προσωπικού. 

Το πρόβλημα είναι συχνό στη Νότια Κορέα, καθώς μετά τη θεαματική ανάπτυξη που γνώρισε μετά τον Πόλεμο της Κορέας, που τελείωσε το 1953, πολλά κτίρια χτίστηκαν βιαστικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά δυστυχήματα με πυρκαγιές. 

Το νοσοκομείο Sejong διέθετε 95 κλίνες, αλλά δεν προβλεπόταν από το νόμο, λόγω του μικρού μεγέθους του, να διαθέτει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης.

Η πυρκαγιά στο νοσοκομείο αυτό ήταν η χειρότερη τραγωδία του είδους που σημειώθηκε στη χώρα από το 2003.