Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέο στέλεχος του κορωνοϊού στη Βρετανία: Καναδάς, Αργεντινή και Χιλή αναστέλλουν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο



Οι αρχές του Καναδά αποφάσισαν, όπως αυτές σε πολλές ακόμη χώρες, να αναστείλουν μέχρι νεοτέρας τις επιβατικές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τον εντοπισμό στη χώρα αυτή καινούργιου στελέχους του νέου κορωνοϊού, μετέδωσε χθες βράδυ το τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Η απόφαση επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· 07:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με ειδοποίηση του υπουργείου Μεταφορών προς τους αερομεταφορείς, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του CBC.

Δυνάμει της απόφασης, οι επιβατικές πτήσεις από το ΗΒ αναστέλλονται για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Η αναστολή δεν αφορά τις πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων ή περιπτώσεις που κάποιο αεροσκάφος χρειάζεται να προσγειωθεί για λόγους ασφαλείας.

Η απόφαση ακολούθησε συνεδρίαση μελών του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ιρλανδία, αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά τις πτήσεις και τις μετακινήσεις από το βρετανικό έδαφος προς την επικράτειά τους, εν μέσω ανησυχίας για το καινούργιο στέλεχος του SARS-CoV-2.

Κόμματα της αντιπολίτευσης του Καναδά κάλεσαν νωρίτερα χθες την κυβέρνηση του Τριντό να προχωρήσει αμέσως στην αναστολή των πτήσεων από τη Βρετανία, κατηγορώντας την ότι άργησε να κλείσει τα σύνορα όταν ξέσπασε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Αναστολή από και προς Αργεντινή και Χιλή

Οι κυβερνήσεις της Αργεντινής και της Χιλής ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι αναστέλλονται οι επιβατικές πτήσεις από και προς τη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό καινούργιου στελέχους του νέου κορονοϊού στη χώρα αυτή.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αργεντινής διευκρίνισε ότι η τελευταία πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο που θα επιτραπεί να προσγειωθεί πριν από την έναρξη της ισχύος του μέτρου είναι αυτή που αναμένεται να φθάσει στο Μπουένος Άιρες σήμερα το πρωί.

Το πλήρωμα και οι επιβάτες θα τεθούν σε επταήμερη καραντίνα, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Χιλής ανέφερε ότι θα απαγορευθεί σε όλους τους αλλοδαπούς που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας και είχαν βρεθεί στο ΗΒ τις προηγούμενες 14 ημέρες να εισέρχονται στην επικράτεια. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τρίτης και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων, σύμφωνα με το Σαντιάγο.

Νωρίτερα χθες, η κυβέρνηση του Καναδά έκανε επίσης γνωστό ότι, όπως και οι αρχές σε πολλές άλλες χώρες, αποφάσισε να αναστείλει τις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία.