Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέες αποκαλύψεις για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία – Ο ρόλος των τουρκικών drones



Σε νέες αποκαλύψεις που αφορούν την ύπαρξη βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία προχώρησε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια, ο οποίος έκανε λόγο για «τεκμηριωμένα στοιχεία ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εμπλέκεται άμεσα στην εφαρμογή στην Ουκρανία επικίνδυνων βιολογικών πρότζεκτ που έχουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός μυστικού στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ρώσος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στην Ουκρανία, «υπάρχουν συγκεκριμένα έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι οι ΗΠΑ πραγματοποιούν στρατιωτικά βιοπρογράμματα σε ουκρανικά βιοεργαστήρια. Κυκλοφορήσαμε εκατοντάδες έγγραφα που έδειχναν συγκεκριμένα δεδομένα, συγκεκριμένες περιπτώσεις, συγκεκριμένες εταιρείες και συγκεκριμένα άτομα. Αν αυτό δεν είναι επαρκής απόδειξη για εσάς, τι είναι;».

Και πρόσθεσε: «Αυτή η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο μέσο της Ανατολικής Ευρώπης και κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, αποτελώντας έτσι πραγματική απειλή για τη βιολογική ασφάλεια της χώρας μας, της περιοχής και όλου του κόσμου, αν λάβουμε υπόψη τη διασυνοριακή φύση των βιολογικών απειλών».

Όπως ανέφερε ο Νεμπένζια, επαναλαμβάνοντας αποκαλύψεις του ρωσικού ΥΠΕΞ,  εκτός από τις ΗΠΑ, εμπλοκή είχε και η Γερμανία και μάλιστα μίλησε και για ληφθέντα δείγματα αίματος από πολίτες:

«Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι το 2016-19 ελήφθησαν 3.500 δείγματα αίματος πολιτών που ζούσαν σε 25 περιοχές της Ουκρανίας από στρατιωτικούς επιδημιολόγους από το Μικροβιολογικό Ινστιτούτο της Μπούντεσβερ. Τι θα χρειαζόταν ο γερμανικός στρατός βιολογικά υλικά του λαού της Ουκρανίας;»