Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νέα Υόρκη: Χάος στο δυτικό Μανχάταν από πολύωρο μπλακ άουτ



Χάος επικράτησε για αρκετές ώρες στο δυτικό Μανχάταν μετά από διακοπή ρεύματος που επηρέασε περισσότερους από 73.000 χρήστες σύμφωνα με την εταιρεία Con Edison.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν ήταν εντυπωσιακές με τις χαρακτηριστικές πινακίδες της Τάιμς Σκουέαρ να σβήνουν, τις μαρκίζες των θεάτρων του Μπρόντγουεϊ να σβήνουν, συναυλίες που ήταν σε εξέλιξη να διακόπτονται, ανθρώπους να εγκλωβίζονται σε ανελκυστήρες και συρμούς του μετρό να ακινητοποιούνται.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης λίγο πριν τις 7 τα ξημερώματα με τον Μπιλ Ντε Μπλάζιο να ανακοινώνει έρευνα για τα αίτια του μπλακ άουτ που σημειώθηκε ανήμερα της τεράστιας διακοπής ρεύματος που είχε επηρεάσει σχεδόν όλο το Μανχάταν το 1977 με το «μεγάλο μήλο» να γίνεται τότε θέατρο λεηλασιών και βανδαλισμών και την ηλεκτροδότηση να αποκαθίσταται μετά από 25 ώρες και πολλές εκατοντάδες συλλήψεις.

Πλήρης ήταν η διακοπή ρεύματος στο Μπρόντγουεϊ και το Χελς Κίτσεν με τους φωτεινούς σηματοδότες να μην λειτουργούν και πολίτες να αναλαμβάνουν ρόλο τροχονόμου.

 

Στο Μπρόντγουεϊ ηθοποιοί βγήκαν στους δρόμους για να «αποζημιώσουν» όλους όσοι είχαν πληρώσει εισιτήριο για να δουν παραστάσεις που ακυρώθηκαν λόγω της διακοπής στην ηλεκτροδότηση.

 

 

Από τη διακοπή επηρεάστηκε και η συναυλία της Τζένιφερ Λόπεζ στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν. Η Λατίνα τραγουδίστρια είχε παρουσιάσει μόνο τέσσερα τραγούδια όταν έγινε το μπλακ άουτ με τους διοργανωτές να προχωρούν σε διακοπή της συναυλίας και εκκένωση του κλειστου γηπέδου.

 

 

Αναμένοντας να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση η εταιρεία διαχείρισης μεταφορών της Νέας Υόρκης, η MTA, ζήτησε από τους πολίτες «να αποφεύγουν τους υπόγειους σταθμούς» στο Μανχάταν, δηλαδή σχεδόν το σύνολο του δικτύου του μετρό.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έλαβε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια, κυρίως από ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ.

Ενδεικτική του άγχους που προκάλεσε σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής ήταν η αντίδραση τους όταν επανήλθε το ρεύμα με τις ιαχές από τους πανηγυρισμούς να σαρώνουν το Μανχάταν και τις άλλες περιοχές που είχαν επηρεαστεί από τη διακοπή του ρεύματος.