Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Δεν ξέρει το πρωτόκολλο - Δεν θα πέσω στο επίπεδό του» (ΒΙΝΤΕΟ)



Σε Tούρκους δημοσιογράφους περιέγραψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν , την Παρασκευή , τη στιγμή της έντασης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών στην Πράγα.

«Ο Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Αν και η ομιλία του δεν ήταν στο πρόγραμμα, ολοκλήρωσα την ομιλία μου και πέρασα στο τραπέζι μου. Δεν ξέρω πώς πήρε την άδεια, προσπάθησε να μιλήσει για εμένα. Τι θα έπρεπε να κάνω; Να απαντήσω στην απάντησή του; Θα πέσει ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας σ’ αυτό το επίπεδο»;.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα βίντεο ανήρτησε στο twitter δημοσιογράφος βρετανικού καναλιού, το οποίο δείχνει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να περιγράφει στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στις προκλητικες τοποθετήσεις Ερντογάν, στο δείπνο των ηγετών στην Πράγα.

«Σηκώθηκα όρθιος και του είπα πως ό,τι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο» είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός περιγράφοντας τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε τον λόγο στο δείπνο των ηγετών κατά τις εργασίες της Ευρωπαικής Πολιτικής Κοινότητας και στο τέλος της παρέμβασής του κατηγόρησε απρόκλητα την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο αμέσως και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών. Και ότι αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης για Ερντογάν: «Σηκώθηκα όρθιος και του είπα πως ό,τι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο» (ΒΙΝΤΕΟ)