Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Ναυάγιο με 20 νεκρούς στα ανοιχτά της ΛιβύηςΤουλάχιστον 20 μετανάστες πνίγηκαν σήμερα, ανάμεσα στους οποίους πολύ μικρά παιδιά, στα ανοιχτά της Λιβύης.

Τα θύματα έπεσαν στη θάλασσα από υπεφορτωμένο πλεούμενο, όπως ανακοίνωσαν ιταλική ακτοφυλακή και ο υπεύθυνος ενός σκάφους ανθρωπιστικής αρωγής που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διάσωση περίπου 1.700 ανθρώπων που βρίσκονται πάνω σε 15 σκάφη.

«Σήμερα έχουμε μια κρίσιμη κατάσταση. Περίπου 200 άνθρωποι έπεσαν στο νερό και προς το παρόν έχουμε 20 πτώματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Ο Chris Catrambone, συνιδρυτής της ανθρωπιστικής οργάνωσης διάσωσης MOAS, ανέφερε στο Twitter πως πολλά πτώματα έχουν ανασυρθεί στο σκάφος της οργάνωσης και πως νήπια βρίσκονται μεταξύ των νεκρών στη θάλασσα.

 

Η ακτοφυλακή ζήτησε να βοηθήσουν περισσότερα πλοία στην επιχείρηση διάσωσης, δήλωσε ο διοικητής της ακτοφυλακής Κόζιμο Νικάστρο. Εκτός από το σκάφος της MOAS στην επιχείρηση, που συντονίζεται από την Ιταλική Ακτοφυλακή στη Ρώμη, συμμετέχει ένα ρυμουλκό αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.