Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 -

Μυστηριώδης μονόλιθος εμφανίστηκε στην έρημο της ΝεβάδαΈνας αινιγματικός μονόλιθος εντοπίστηκε στην έρημο της Νεβάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο, προκαλώντας πληθώρα εικασιών για την προέλευση και τη χρησιμότητά του.

«Βλέπουμε πολλά περίεργα πράγματα, αλλά δείτε αυτό!», έγραψε η αστυνομία του Λας Βέγκας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιραζόμενη την ανακάλυψή της με το κοινό.

Ο μονόλιθος θυμίζει άλλες αινιγματικές δομές που τράβηξαν την παγκόσμια προσοχή το 2020.

Αυτό το ψηλό, ορθογώνιο, αντανακλαστικό αντικείμενο βρέθηκε κοντά στο Gass Peak, μια δημοφιλής περιοχή πεζοπορίας περίπου μια ώρα βόρεια του Λας Βέγκας.

Στις φωτογραφίες που μοιράστηκε η αστυνομία, ο μονόλιθος φαίνεται να φωλιάζει σε δύσβατο έδαφος.

Ο σχεδιασμός του μονόλιθου έχει εκπληκτική ομοιότητα με εκείνους που εμφανίζονται στην ταινία του 1968 «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος», σε σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Στην κλασική ταινία, επιβλητικοί μαύροι μονόλιθοι, που δημιουργήθηκαν από ένα αόρατο εξωγήινο είδος, εμφανίζονται σε διάφορες τοποθεσίες, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ιστορία.

 

Παρόμοιοι μονόλιθοι εμφανίστηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας με έναν αξιοσημείωτο μονόλιθο στην έρημο της Γιούτα.

Όπως και με τους προηγούμενους μονόλιθους, η ξαφνική εμφάνιση αυτής της νέας δομής στην έρημο της Νεβάδα οδήγησε σε έναν καταιγισμό θεωριών και ερωτημάτων. Ποιος το τοποθέτησε εκεί; Τι σηματοδοτεί; Και το πιο ενδιαφέρον, υπάρχει κάποιο ευρύτερο μοτίβο ή μήνυμα πίσω από αυτούς τους μυστηριώδεις μονόλιθους;