Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το "μυστικό" που παίρνει στις φυλακές ο Νίκος Μεταξάς



Μπορεί να δρούσε ανενόχλητος για σχεδόν δυο χρόνια, ωστόσο 60 και κάτι μέρες ξεσκέπασαν τη φρικιαστική δράση του. Μελετημένα και μεθοδευμένα τα βήματά του, όσο δρούσε, φρόντιζε να μελετά εξονυχιστικά τις λεπτομέρειες των εγκλημάτων του πριν αλλά και μετά τη διάπραξή τους.

Τα θύματά του αλλοδαπές γυναίκες τις οποίες εντόπιζε μέσω των Μέσω κοινωνικής δικτύωσης και οι τοποθεσίες όπου άφηνε τα πτώματά του, καλά «μελετημένες».

Η καλή γνώση που είχε μέσα από την ασχολία του ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, καθώς και η καθημερινή του εργασία στην Εθνική Φρουρά ως ίλαρχος τού έδωσαν τις λύσεις για το πού θα αφήσει τα πτώματα των θυμάτων του. Από την μέρα της αποκάλυψης του εγκλήματος, στις 14 Απριλίου, ο Μεταξάς είχε, ως φάνηκε, χρόνο προκειμένου να καταστρέψει ή να ξεφορτωθεί τεκμήρια. Δεν κατάφερε ποτέ ωστόσο να ξεφορτωθεί τα ίχνη που ποτέ δεν χάνονται, αυτά των ηλεκτρονικών του δεδομένων. Μέσω αυτών, εξάλλου, εντοπίστηκε ο 35χρονος και ξεδιπλώθηκε η φρίκη. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας και τα μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεσκόνισαν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα ίχνη του προκειμένου να οδηγηθούν στην ολική εξιχνίαση του εγκλήματος που συγκλόνισε την Κύπρο.

Ένα ήταν το μοναδικό τεκμήριο που κατάφερε να ξεφορτωθεί ο Μεταξάς και αυτό «παίρνει» μαζί του στις Φυλακές. Πρόκειται για το κινητό του τηλέφωνο για το οποίο έδωσε κάποιους ισχυρισμούς στους ανακριτές για το πού βρίσκεται. Παρά τις έρευνες που έγιναν σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία ισχυρίστηκε ότι είχε πετάξει το κινητό, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί. Σημειώνεται πως η κάρτα sim την οποία ο Μεταξάς αποπειράθηκε να καταπιεί κατά τη σύλληψή του, ήταν της ίδιας συσκευής.

Κορυφαίο «μυστικό» που φαίνεται πως παίρνει μαζί του, είναι το κίνητρο που τον οδήγησε στα εγκλήματα. Ο ισχυρισμός μέσα απ’ το χειρόγραφό του ότι δεν γνωρίζει τι τον οδήγησε στο έγκλημα, καθώς επίσης και το ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση εμπειρογνωμόνων για να αναλύσουν το τι τον οδήγησε, σαφώς και δεν θα πρέπει να θεωρείται ως «απάντηση» στο κίνητρο. Περιγράφοντας, εξάλλου, τα γεγονότα χθες η Κατηγορούσα Αρχή έκανε λόγο για «φθηνές δικαιολογίες» οι οποίες δόθηκαν από τον 35χρονο.

Όπως ειπώθηκε χθες, απαρχή της φρίκης ήταν το διπλό φονικό με θύματα τη Λίβια και την Έλενα – Ναταλία Μπουνέα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια άλλες πέντε αθώες ψυχές.

 

Πηγή: sigmalive