Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μιζούρι: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από τη βύθιση αμφίβιου οχήματος σε λίμνη



Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι πνίγηκαν όταν αμφίβιο όχημα στο οποίο επέβαιναν 31 άνθρωποι ανατράπηκε και βυθίστηκε εν μέσω κύματος κακοκαιρίας στη λίμνη Τέιμπλ Ροκ στο Μιζούρι, όπως γνωστοποίησαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές την Πέμπτη.

Δύτες διεξάγουν έρευνες στη λίμνη και εκφράζονται φόβοι και για άλλα πιθανά θύματα.

Όπως δήλωσε ο Νταγκ Ρέιντερ, σερίφης της Κομητείας Στόουν, επτά από τους επιβαίνοντες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. «Έχουμε μερικούς ανθρώπους που ακόμη αγνοούνται», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε μετά τις 19:00 την Πέμπτη (03:00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδας), ενώ στην περιοχή είχαν εκδηλωθεί σφοδρές καταιγίδες, όπως διευκρίνισε το πυροσβεστικό σώμα της περιοχής μέσω Twitter.

Το όχημα ανήκε στην εταιρεία «Ride the Ducks», η οποία οργανώνει περιηγήσεις με αμφίβια οχήματα μεγέθους σχολικού λεωφορείου στην περιοχή. Παρόμοια οχήματα χρησιμοποιούνται για περιηγήσεις τουριστών σε διάφορες περιοχές του κόσμου κι έχουν εμπλακεί σε αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η εταιρεία που φτιάχνει αυτά τα οχήματα, «Ride the Ducks International LLC», δέχθηκε το 2016 να καταβάλει πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δολαρίων μετά τη σύγκρουση ενός από τα οχήματά της με λεωφορείο στο Σιάτλ, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε ξένοι φοιτητές.