Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Μεξικό: Κατάρρευση σκηνής την ώρα προεκλογικής εκδήλωσης 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν την Τετάρτη το βράδυ στο Μεξικό όταν κομμάτι της σκηνής κατέρρευσε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης για τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι στύλοι που στήριζαν τη σκηνή κατέρρευσαν έπειτα από δυνατή ριπή ανέμου και γιγαντοοθόνη έπεσε πάνω στη σκηνή, όπου βρισκόταν ο υποψήφιος για την προεδρία Χόρχε Άλβαρες Μάινες κι άλλα μέλη του κεντρώου κόμματος Κίνημα Πολιτών (Movimiento Ciudadano).

«Με λύπη σας ενημερώνω ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα ανήλθε σε 8 ενήλικες κι έναν ανήλικο», ανακοίνωσε ο Σάμουελ Γκαρσία, ο κυβερνήτης της πολιτείας Νουέβο Λεόν, στο βορειοανατολικό Μεξικό, όπου συνέβη το περιστατικό, με ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Λίγο νωρίτερα ο Γκαρσία είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους από τον τόπο του δυστυχήματος ότι υπάρχουν «γύρω στους πενήντα» τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι είναι «σοβαρά». Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Σαν Πέδρο Γκάρσα, η οποία ανήκει στην μητροπολιτική περιοχή του βιομηχανικού κέντρου του Μοντερέι, την πρωτεύουσα του Νουέβο Λεόν.

Η οροφή της σκηνής όπου είχε στηθεί το βήμα για την προεκλογική συγκέντρωση κατέρρευσε εν μέσω καταιγίδων στην περιοχή, ισχυρών ανέμων και καταρρακτωδών βροχών, διευκρίνισε ο κυβερνήτης.

«Συνέβη ατύχημα. Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την κατάρρευση σκηνής κατά το κλείσιμο προεκλογικής συγκέντρωσης εδώ στο Σαν Πέδρο», διευκρίνισε ο Γκαρσία σε βίντεο που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.