Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 -

Μεντβέντεφ: «Εύχομαι στις ΗΠΑ έναν δεύτερο εμφύλιο πόλεμο και πλήρη κατάρρευσή τους»O αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολίασε την έγκριση παροχής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 61 δισ. δολαρίων, ευχόμενος στις ΗΠΑ, να βιώσουν έναν δεύτερο εμφύλιο πόλεμο.

Τις χαρακτήρισε μάλιστα ως «σατανική αυτοκρατορία του 21ου αιώνα» η οποία θα καταρρεύσει και τις κατέστησε υπεύθυνες για την μεγιστοποίηση των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

«Κανείς δεν αμφέβαλλε ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες θα ενέκριναν τη «βοήθεια» σε μια συμμορία νεοναζί. Ήταν μια ψήφος χαρούμενων καθάρσεων των ΗΠΑ:

α) για τη συνέχιση του εμφυλίου πολέμου του διχασμένου λαού της προηγουμένως ενωμένης χώρας μας·

β) για τη μεγιστοποίηση του αριθμού των θυμάτων αυτού του πολέμου.

Εμείς, φυσικά, θα κερδίσουμε, παρά τα 61 δισεκατομμύρια ματωμένα δολάρια που θα πάνε κυρίως στο λαιμό του αχόρταγου στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος τους.

Η δύναμη και η αλήθεια είναι πίσω μας.

Αλλά λαμβάνοντας υπόψη τη ρωσοφοβική απόφαση που έλαβε χώρα, δεν μπορώ με κάθε ειλικρίνεια να μην ευχηθώ στις Ηνωμένες Πολιτείες να βυθιστούν σε έναν νέο εμφύλιο πόλεμο το συντομότερο δυνατό.

Ο οποίος, ελπίζω, θα διαφέρει ριζικά από τον πόλεμο μεταξύ Βορρά και Νότου τον 19ο αιώνα και θα διεξαχθεί με αεροσκάφη, άρματα μάχης, πυροβολικό, MLRS, κάθε είδους πυραύλους και άλλα όπλα.