Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Με κοπρόχωμα συνέκρινε τους μετανάστες η επικεφαλής του AfD



Τις ρατσιστικές απόψεις του κινήματος του οποίου ηγείται, και το οποίο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη Γερμανία, εξέφρασε για ακόμη μια φορά η επικεφαλής του AfD συγκρίνοντας τους μετανάστες με κοπρόχωμα.

Όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung η Φράουκε Πίτρι έκανε την δήλωση αυτή την περασμένη Δευτέρα σε ομιλία της στη Στουτγάρδη.

«Η Γερμανία είναι πολύχρωμη; Και το κοπρόχωμα πολύχρωμο είναι», φέρεται να είπε σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Πίτρι στο γραφείο της για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν ή να σχολιάσει.

Οι συντηρητικοί, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι—που υπέστησαν απώλειες από την άνοδο του AfD—καταδίκασαν ομόφωνα τις δηλώσεις.

«Το επιχειρηματικό μοντέλο αυτών των ανθρώπων είναι να εκφοβίζουν τον κόσμο», δήλωσε στη FAZ ο συντηρητικός Τόμας Στρομπλ, υπουργός Εσωτερικών της κρατιδιακής κυβέρνησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης, αποκαλώντας τις δηλώσεις της Πίτρι «αποτροπιαστικές».

«Οι άδικες φραστικές επιθέσεις της φράου Πίτρι έφθασαν σε νέο επίπεδο», με την επικεφαλής της AfD να «εξευτελίζει συστηματικά τον κόσμο και να στρέφει τον έναν εναντίον του άλλου» δήλωσε η σοσιαλδημοκράτισσα Λένι Μπραϊμάιερ.