Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

33 °C

Σήμερα, 23. Ιουλίου 2019

Με "κομμένη" την ανάσα ο πλανήτης περιμένει: Τι θα ανακοινώσει σήμερα η ΝΑSA ότι ανακάλυψε στον Άρη;


Η NASA ανακοίνωσε πως σήμερα Δευτέρα θα αποκαλύψει ένα «σημαντικό επιστημονικό εύρημα» σχετικά με τον Κόκκινο Πλανήτη σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου!
 
Το μυστήριο για τα ευρήματα που θα ανακοινωθούν έχει εξάψει τη φαντασία και ταυτοχρόνως έχει δημιουργήσει αναπάντητα ερωτήματα. Όχι όμως για πολύ...
 
Η ανακοίνωση και μόνο μιας τέτοιας συνέντευξης προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και ήταν αρκετή για να «φουντώσουν» διάφορα σενάρια για την αποκάλυψη.
 
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου και στο χώρο θα βρίσκονται αρκετοί δημοσιογράφοι, ενώ το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει και να ρωτά μέσω του #AskNASA.
 
Η NASA γνωστοποίησε τη συνέντευξη Τύπου στο λογαριασμό που διατηρεί και στο Twitter με την εξής ανάρτηση:
 
«NASA ‏@NASA Mars mystery solved? Find out Monday at 11:30am ET at a live briefing on NASA TV:http://go.nasa.gov/1iR2VZU Q? #askNASA »
Μέρος στην συνέντευξη Τύπου θα λάβει ο Jim Green, διευθυντής του τμήματος Πλανητικής Επιστήμης στην έδρα της NASA, αλλά και ο Michael Meyer, επικεφαλής επιστήμονας για το πρόγραμμα Mars Exploration της NASA.
 
Τι θα μάθουμε άραγε σήμερα; Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο ίσως η NASA να ανακοινώσει την ύπαρξη μικροβιακής ζωής στον πλανήτη. Αυτή είναι η μια θεωρία.  
 
 
Ο άνθρωπος έχει εντοπίσει ροές αλμυρού νερού στον Κόκκινο πλανήτη κι αυτό έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι η ανακοίνωση έχει να κάνει με την ύπαρξη νερού κι άρα ζωής στον Άρη. 
 
Τον Ιούλιο, η NASA συγκάλεσε μια παρόμοια διάσκεψη και ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πλανήτη Κέπλερ-452b . Πολλά επιστημονικά μπλογκς έχουν πάθει κυριολεκτικά φρενίτιδα με την ανακοίνωση και προσπαθούν μέχρι και την τελευταία στιγμή να συνθέσουν το παζλ των στοιχείων για να προβλέψουν τι ετοιμάζεται να ανακοινωθεί.