Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Με ελληνική υπογραφή το εξώφυλλο του Time - Δείτε ΦΩΤΟ!



Ελληνικό χρώμα έχει το εξώφυλλο του περιοδικού TIME, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου.

Οχι το εξώφυλλο δεν αφορά κάποιο ζήτημα της χώρας μας, αλλά φιλοτεχνήθηκε από τον John Mavroudis, ο οποίος αποτυπώνει την Κρίστιν Μπλέσει Φορντ, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Palo Alto και ερευνήτρια ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Στάμφορντ, η οποία κατήγγειλε την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον φίλο της και σημερινό δικαστή Μπρετ Καβάνο.

Ο καλλιτέχνης επηρεάστηκε από την κατάθεσή της και την σχεδίασε όταν σήκωσε το χέρι της ορκιστεί. Η Φορντ είναι σχεδιασμένη από τις λέξεις που χρησιμοποίησε κατά την κατάθεσή της.

«Από την στιγμή που η Δρ.Christine Blasey Ford ύψωσε το δεξί της χέρι και ορκίστηκε να πει όλη την αλήθεια, ήταν ξεκάθαρο ότι εκατομμύρια Αμερικάνων ήξεραν πως κάτι μνημειώδες θα αποκαλυπτόταν»γράφει η Χάλει Σουίτλαντ Εντγουαρντς για να συνοδεύσει το εντυπωσιακό εξώφυλλο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ελληνοαμερικανός «βρίσκεται» σε εξώφυλλο. Η ιδέα του για την πέμπτη επέτειο του τρομοκρατικού χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους γίνεται διπλό εξώφυλλο στο New Yorker. Στο σκίτσο απεικονιζόταν ο σχοινοβάτης Φιλίπ Πετί, ο οποίος περπατά στο κενό, χωρίς να πατάει σε σύρμα και χωρίς να υπάρχουν οι Δίδυμοι Πύργοι. Το συγκλονιστικό εξώφυλλο, ιδέα του Mavroudis, ψηφίζεται ως Εξώφυλλο της Χρονιάς από την Αμερικανική Κοινότητα Εκδοτών Περιοδικών.

Από το μολύβι του έχει περάσει και ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον Mavroudis να τον γελοιοποιεί για χάρη του περιοδικού New Yorker, με αφορμή την είδηση ότι το περιοδικό Time ζητούσε από τον Αμερικανό πρόεδρο να κατεβάσει αποθεωτικά για εκείνον ψεύτικα εξώφυλλα που κοσμούσαν τα ξενοδοχεία του και τα κλαμπ γκολφ.

Ο Mavroudis σκίτσαρε τον Τραμπ γράφοντας δίπλα του: «Είναι φοβερός» και «Είναι υπέροχος», ενώ είχε σβήσει το τίτλο «New Yorker», γράφοντας «TIME».

Σε συνέντευξή του στην ελληνική έκδοση του περιοδικού People, πέρυσι, είχε πει για την Ελλάδα: «Πήγαμε στην Αθήνα, στους Δελφούς, στην Κεφαλλονιά. Προγραμματίζουμε με τη σύζυγό μου να έρθουμε και πάλι» μου λέει ενθουσιασμένος. Στην καθημερινότητά του πολλές φορές λειτουργεί σαν Έλληνας. Από τον πατέρα μου έμαθα να έχω πάντοτε στο σπίτι ελιές από την Καλαμάτα. Τις βάζω ως συνοδευτικό σε κάθε φαγητό. (γέλια) Και όταν πάμε για φαγητό έξω, ζητάω πάντοτε φέτα. Κάθε δύο εβδομάδες πηγαίνουμε για ελληνικό φαγητό ή επισκεπτόμαστε συγγενείς. Εννοείται πως κάθε Πάσχα ψήνουμε αρνί. Επίσης, πηγαίνουμε και στα τέσσερα ελληνικά φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Σαν Φρανσίσκο. Στο μυαλό μου σκέφτομαι την Ελλάδα πολύ ρομαντικά. Σχεδιάζουμε με τη γυναίκα μου να μετακομίσουμε μόνιμα».