Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Με drone έκαναν τις "δουλειές" τους διακινητές χασίς στη Ισπανία



Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε ένα δίκτυο διακινητών χασισιού, που παρακολουθούσε με τη βοήθεια ενός drone, τις κινήσεις της αστυνομίας, προκειμένου να εκφορτώσει με άνεση τα ναρκωτικά στις ακτές της νότιας Ισπανίας.
Οι καμιά δωδεκαριά διακινητές είχαν μεταφέρει στην Ισπανία «περισσότερους από έξι τόνους χασισιού τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο (…) με κέρδη ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ», αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η αστυνομία.

Οι 10 άνδρες και 2 γυναίκες, ισπανικής υπηκοότητας, οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου της Λίνεα ντε λα Κονσεπσιόν, μιας πόλης στο νότιο άκρο της Ισπανίας. Οκτώ εξ αυτών τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.

«Ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε λάβει μια πολύ εξειδικευμένη εκπαίδευση στο πιλοτάρισμα των drones τελευταίας γενιάς» εξήγησε η αστυνομία.

Το drone, όπως επίσης ένα ραντάρ κι ένας αναστολέας συχνοτήτων, τους χρησίμευαν τη στιγμή της εκφόρτωσης των ναρκωτικών από ένα μηχανοκίνητο σκάφος.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν να «παρακολουθήσουν την πιθανή αστυνομική παρουσία και να διασφαλίσουν ότι η όλη διαδικασία θα πραγματοποιούταν με τις μέγιστες εγγυήσεις ασφαλείας», σύμφωνα με την αστυνομία.