Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Μαινόμενος Ερντογάν κατά Κούρδων: «Θα τους ξαναχτυπήσουμε απροειδοποίητα και θα τους θάψουμε»



«Πυρ και μανία»  ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν κατά ΗΠΑ και Κούρδων κατά τη διάρκεια ομιλίας του όπου καυτηρίασε την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων οι οποίες τοποθετήθηκαν μεταξύ του YPG/SDF και του τουρκικού Στρατού προκειμένου να σταματήσουν την οποιαδήποτε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο μερών.

Ο Ερντογάν αφού υπεραμύνθηκε των αεροπορικών επιθέσεων της τουρκικής Αεροπορίας κατά των Κουρδικών δυνάμεων σε Sinjar και Karachok  σε βόρειο Ιράκ και Συρία αντίστοιχα είπε ότι η Τουρκία θα επαναλάβει τις επιθέσεις οποιαδήποτε στιγμή:

«Η Τουρκία ξέρει τι να κάνει και πότε να το κάνει. Μπορεί να έρθουμε εκεί εν τω μέσω της νυκτός και απροειδοποίητα» είπε αναφερόμενος στο YGP.

«Η Τουρκία θα πολεμήσει το PYD/YPG μόνη της. Θα τους θάψει στην Συρία και τη μόνη βοήθεια που θα ζητήσει θα είναι τον Θεό», είπε ακόμη ενώ πρόβλεψε παράλληλα πως «η τελική νίκη είναι κοντά».

Τόσο το Sinjar όσο και το Karachok βρίσκονται κάπου 90 χλμ. νότια από τα τουρκικά σύνορα.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν σημείωσε πως η μάχη κατά των τρομοκρατών της ISIS δεν μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας «άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις» όπως χαρακτήρισε το YPG  καλώντας τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την βοήθεια που δίνουν στους Κούρδους της Συρίας.

«Εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν τη συνεργασία με τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Τουρκία τότε οι συμμαχικές δυνάμεις θα μπορέσουν να κτυπήσουν την ISIS στην Ράκκα και αυτή να γίνει το νεκροταφείο τους», προέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.