Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Λονδίνο: Θετικό βήμα το δημοψήφισμα, παρά τη χαμηλή συμμετοχή



Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ χαιρέτισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος έκανε λόγο για «θετικό βήμα, μολονότι η συμμετοχή ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών».

«Οι ψηφοφόροι στη «Μακεδονία» εξέφρασαν την επιθυμία τους να αποτελέσουν τμήμα της ευρω-ατλαντικής κοινότητας» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, καλώντας τον Ζόραν Ζάεφ να συνεργαστεί με τη Βουλή, για να οικοδομήσουν το μέλλον της βαλκανικής χώρας.

«Πιστεύω ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι καλή για τη "Μακεδονία" και την περιοχή. Προσφέρει την προοπτική μεγαλύτερης ασφάλειας και ευημερίας και καλύτερων ευκαιριών για τους νέους της "Μακεδονίας"» τόνισε παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Επιτρέπει επίσης στη "Μακεδονία" να αποτελέσει παράδειγμα για την περιοχή, για το τι μπορεί να επιτευχθεί με θάρρος, αποφασιστικότητα και όραμα για το μέλλον».

Δεν παρέλειψε δε, να υπενθυμίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «φίλος και εταίρος» της ΠΓΔΜ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία αυτή η σχέση να ενισχυθεί περαιτέρω στο μέλλον.