Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Λιβύη: Τρία παιδιά σκοτώθηκαν από ρουκέτα νότια της Τρίπολης



Τρία παιδιά έχασαν σήμερα τη ζωή τους και άλλο ένα τραυματίστηκε από τη ρίψη ρουκέτας κοντά σε ένα σχολείο στα νότια περίχωρα της Τρίπολης, παρά την εκεχειρία που βρίσκεται σε ισχύ από τη 12η Ιανουαρίου, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δύο παιδιά ηλικίας 10 και 12 ετών σκοτώθηκαν από την επίθεση, ενώ άλλο ένα, ηλικίας 9 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Άμιν αλ Χασίμι.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, η ρουκέτα κατέληξε στη μέση ενός διπλανού στο σχολείο δρόμου, στη συνοικία αλ Χαντμπά αλ Μπαντρί, σε απόσταση καμιάς δεκαριάς χιλιομέτρων νότια του κέντρου του πόλης.
Μια δεύτερη ρουκέτα έπληξε ένα διπλανό σπίτι, χωρίς να προκαλέσει θύματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) κατηγορούν τα στρατεύματα του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Νωρίτερα σήμερα, οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν ένα «μη επανδρωμένο αεροσκάφος προέλευσης ΗΑΕ» των αντίπαλων στρατευμάτων του Χάφταρ, στο δυτικό τμήμα της χώρας.