Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λίβανος: Σύλληψη τζιχαντιστή του ISIS από τον Στρατό



Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε ένα ύποπτο μέλος του Ισλαμικού Κράτους, που κατηγορείται ότι σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον στρατιωτών.

Ο άνδρας αυτός είχε στρατολογηθεί από στελέχη του ΙΚ στη Συρία για να δολοφονήσει υψηλόβαθμο αξιωματούχο του στρατού του Λιβάνου, του οποίου και παρακολουθούσε το σπίτι, αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.

"Επίσης βρισκόταν σε διαδικασία να εξασφαλίσει τα απαραίτητα όπλα και εκρηκτικά για να εκτελέσει την επιχείρηση" καθώς και βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του στρατού και χωριών στον βόρειο Λίβανο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αρχές συνέλαβαν τον ύποπτο, ο οποίος είναι Λιβανέζος, στο βόρειο χωριό Γουάντι Χαλίντ στη μεθόριο με τη Συρία, ανακοίνωσε πηγή ασφαλείας.

Τα τελευταία χρόνια, κάποιες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στον Λίβανο, έχουν συνδεθεί με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει εδάφη στη γειτονική Συρία και έναν μικρό θύλακα στο κοινό τους σύνορο.

Ο στρατός του Λιβάνου ανέφερε ότι ο συλληφθείς λάμβανε εντολές από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Ράκα της Συρίας, την οποία οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούσαν ως βάση τους προτού χάσουν εδάφη εκεί από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακές.