Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021 -
Βροχή

16 °C

Σήμερα, 3. Δεκεμβρίου 2021

Λευκός Οίκος: Αναβλήθηκε η σύσκεψη για τη συμφωνία για το κλίμαΑναβλήθηκε, σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, η σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για την απόσυρση ή παραμονή των Ηνωμένων Πολιτειών στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Ανώτατοι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ - μεταξύ των ο υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) Σκοτ Προύιτ - είχαν προγραμματίσει τη χθεσινή συνάντηση για να συζητήσουν πώς θα πρέπει να χειρισθεί ο Τραμπ τη συμφωνία του 2015 για το κλίμα.

 

Η συνάντηση αναβλήθηκε γιατί «μερικά από τα στελέχη που θα συμμετείχαν ταξιδεύουν σήμερα» δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν έχει όμως προγραμματιστεί άλλη ημερομηνία για τη σύσκεψη.

Η συμφωνία, η οποία συντάχθηκε στο Παρίσι το 2015 από σχεδόν 200 χώρες και επικυρώθηκε από αυτές το 2016, στοχεύει στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη εν μέρει με τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων εκλύσεων που παράγονται από την καύση ορυκτών καυσίμων. Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί να μειώσουν τις εκλύσεις κατά 26% με 28% βάσει των επιπέδων του 2005, έως το 2025.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να «ακυρώσουν» τη συμφωνία. Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ότι θα λάβει επίσημη θέση για τη συμφωνία πριν το τέλος Μαΐου, όταν συναντάται η ομάδα των επτά πλουσιότερων χωρών του κόσμου (G7).