Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

13 °C

Σήμερα, 17. Οκτωβρίου 2021

Κύπρος: Εβαλαν χάρτινους στρατιώτες σε σκοπιές στρατοπέδων (Φωτό)Χάρτινους στρατιώτες έβαλαν σε σκοπιές σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κυπριακής εφημερίδας, οι αρμόδιοι του συγκεκριμένου στρατοπέδου απέδωσαν την απόφαση για τοποθέτηση του «ψεύτικου σκοπού», σε λόγους εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, τα ομοιώματα χρησιμοποιούνται μόνο για σκοπούς εκπαίδευσης και όχι για αντικατάσταση των σκοπών. Δηλαδή, για να εκπαιδεύεται το προσωπικό σε θέματα ασφάλειας και σωστής εμφάνισης.

Όπως είπαν πηγές του στρατοπέδου στην εφημερίδα, τα χαρτόνια με την εμφάνιση εθνοφρουρού, τοποθετήθηκαν σε σκοπιές προκειμένου οι φαντάροι να γνωρίζουν επ’ ακριβώς τη θέση και τη στάση του σώματος και του όπλου κατά την ώρα που εκτελούν υπηρεσίες ασφάλειας στρατοπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι σε κανένα σχέδιο ασφαλείας του ΓΕΕΦ και κανένα από τα σχέδια παραπλανήσεως που υπάρχουν δεν προνοούν την τοποθέτηση ομοιωμάτων εθνοφρουρών σε σκοπιές. Σε όλους του στρατούς του κόσμου υπάρχουν σχέδια ασφάλειας με ομοιώματα στρατιωτικών μέσων.

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση των χάρτινων ομοιωμάτων ήταν σε γνώση του ΓΕΕΦ, το οποίο παράλληλα μελετά και την επέκταση αυτής της ιδέας και σε άλλες περιπτώσεις. Το ΓΕΕΦ ξεκαθαρίζει ότι η τοποθέτηση τέτοιων ομοιωμάτων σε καμιά περίπτωση δεν αντικαθιστά τους εθνοφρουρούς στις σκοπιές.

Το ομοίωμα του φαντάρου ανακάλυψε αναγνώστης του «Φ» που βρέθηκε κοντά στο στρατόπεδο και επιχείρησε να χαιρετήσει από απόσταση τον «σκοπό» για να μην θεωρηθεί ότι επιχειρούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στο στρατόπεδο. Ωστόσο, δεν βρήκε ανταπόκριση στο χαιρέτισμά του. Χαιρέτισε εκ νέου χωρίς αποτέλεσμα. Ακολούθως επιχείρησε να πλησιάσει προς τη σκοπιά φοβούμενος ότι κάτι έπαθε ο «σκοπός». Με έκπληξη διαπίστωσε ότι ο σκοπός ήταν ομοίωμα στρατιώτη με πλήρεις εξαρτύσεις και όπλο

Αυτό αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η εφημερίδα, «Φιλελεύθερος».

Δείτε τη φωτογραφία: