Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κύπρος: 8χρονη έχασε τη ζωή της από σηπτικό σοκ



Οχτάχρονο κορίτσι από τη Βουλγαρία έχασε τη ζωή του από σηπτικό σοκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Κατά την έκθεση των γιατρών η μητέρα του παιδιού επέμενε να το βγάλε από το νοσοκομείο, απόφαση που οδήγησε στην επιδείνωση της υγείας του κοριτσιού.

Το υπουργείο ζήτησε πλήρη έρευνα για το περιστατικό, ενώ διαβεβαιώνει ότι στο νοσοκομείο τηρήθηκαν όλες οι δέουσες διαδικασίες και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενήργησε με ευαισθησία και ευσυνειδησία, παρά την άρνηση συνεργασίας από τη μητέρα του παιδιού.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Σύμφωνα με την έκθεση γεγονότων, που υποβλήθηκε στον υπουργό, το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής με αφθώδη στοματίτιδα και αφυδάτωση.

Όπως ανέφεραν οι γονείς το κοριτσάκι παρουσίαζε πυρετό επί δύο ημέρες και δεν ήθελε να λάβει τροφή και υγρά, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο γιατρός εξέτασε διεξοδικά το παιδί και ενημέρωσε τηλεφωνικά την εφημερεύουσα παιδίατρο για τα ευρήματα και οι δύο ιατροί από κοινού αποφάσισαν την εισαγωγή του παιδιού στην Παιδιατρική Κλινική για περαιτέρω νοσηλεία και χορήγηση εξειδικευμένης θεραπείας.

Αν και οι γονείς ενημερώθηκαν διεξοδικά για τη σοβαρότητα της κατάστασης της οχτάχρονης και την ανάγκη περαιτέρω νοσηλείας, η μητέρα αρνήθηκε την εισαγωγή του παιδιού, με αποτέλεσμα να της ζητηθεί να υπογράψει έντυπο ανάληψης της ευθύνης μη νοσηλείας.

Μετά παρέλευση κάποιων ωρών, το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο την αυγή της Δευτέρας, αλλά κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να το επαναφέρει.