Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Κύπριος κατηγορείται ότι πλαστογράφησε για να μειώσει μισθούς υπαλλήλων του



Ενώπιον δικαστηρίου στο Ντουμπάι οδηγήθηκε 47χρονος Κύπριος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης εστιατορίου, ο οποίος κατηγορείται ότι πλαστογράφησε τις υπογραφές δύο υπαλλήλων του, όταν άλλαξε τους όρους των συμβολαίων του.

Σύμφωνα με την Khaleej Times, η καταγγελία έγινε στον αστυνομικό σταθμό της Al Rafaa στις 23 Ιανουαρίου. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πρώτη καταγγελία έγινε από τον υπεύθυνο προσωπικού του εστιατορίου, ο οποίος είπε ότι δούλευε εκεί από το 2017 και η προηγούμενη ιδιοκτήτρια τον πλήρωνε 1.320,72 ευρώ τον μήνα μετρητά. Τον Αύγουστο του 2019 ο Κύπριος αγόρασε το εστιατόριο και τον Ιανουάριο του 2020, ανακοίνωσε στον υπάλληλο του ότι θα μείωνε τον μισθό του σε 695,05 ευρώ λόγω των φτωχών επιδόσεων του.

Στη συνέχεια πήγαν μαζί και ανανέωσαν το συμβόλαιο στο αρμόδιο γραφείο και ο παραπονούμενος υπέγραψε το νέο συμβόλαιο διαδικτυακά. Εντούτοις, έκπληκτος διαπίστωσε ότι ο μισθός του μειώθηκε τελικά στα 231,60 ευρώ. Όταν έλεγξε το συμβόλαιο του στο αρμόδιο γραφείο είδε ότι το πάνω στο συμβόλαιο έγραφε 231,60 ευρώ και υποψιάστηκε ότι ο Κύπριος ιδιοκτήτης άλλαξε το ποσό στο συμβόλαιο χωρίς να του το πει.

Ο δεύτερος παραπονούμενος με την προηγούμενη διεύθυνση πληρωνόταν 3.241,64 ευρώ. Τον Ιανουάριο, φέτος, ζήτησε από τον νέο ιδιοκτήτη να ακυρώσει τη σύμβασή του και να του δώσει όσα του χρωστούσε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όταν έλεγξε το συμβόλαιο του είχε μειωθεί στα 231,60 ευρώ και διαπίστωσε ότι ήταν υπογραμμένο από τον ίδιο, χωρίς να το ξέρει.

Ένας υπάλληλος τους είπε ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου υπέβαλε ενημερωμένα αντίγραφα δύο συμβάσεων εργασίας. «Πήγε και επέστρεψε, ισχυριζόμενος ότι πήρε τα νέα αντίγραφα που υπέγραψαν δύο από τους υπαλλήλους του. Αφού ο ιδιοκτήτης μου επιβεβαίωσε ότι τα δύο άτομα υπέγραψαν τα αντίγραφα, οι νέες συμβάσεις ολοκληρώθηκαν και οι συναλλαγές διεκπεραιώθηκαν».

Η δίκη αναβλήθηκε έως τις 11 Αυγούστου.