Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 -

Κρεμλίνο: Συνάντηση Βλαντιμίρ Πούτιν με τον βασιλιά του Μπαχρέιν



 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα φιλοξενήσει τον Βασιλιά του Μπαχρέιν, Χαμάντ μπιν Ίσα Αλ Χαλίφα, για συζητήσεις στο Κρεμλίνο.

Η συνάντηση αυτή αναμένεται να εστιάσει σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενισχύοντας τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν θέματα οικονομικής συνεργασίας, ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Η Ρωσία και το Μπαχρέιν έχουν διατηρήσει στενές σχέσεις τα τελευταία χρόνια, με τις δύο χώρες να συνεργάζονται σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια και η οικονομία.

Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν αναμένεται να συζητήσει με τον Πούτιν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ειδικά στον τομέα της ενέργειας, καθώς το Μπαχρέιν επιδιώκει να επενδύσει σε νέες ενεργειακές πηγές και τεχνολογίες.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο, με τον Πούτιν να επιδιώκει να ενισχύσει τις σχέσεις της Ρωσίας με τις χώρες του Κόλπου, εν μέσω των διεθνών κυρώσεων και των γεωπολιτικών εντάσεων.

Από την πλευρά του, ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν αναζητά στρατηγικές συνεργασίες που θα ενισχύσουν την οικονομία της χώρας του και θα εξασφαλίσουν ενεργειακή ασφάλεια.