Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Το Κρεμλίνο αγνόησε επιστολή για κατασκευή Πύργου Τραμπ στη Μόσχα



Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει επιστολή από τον νομικό σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ με θέμα την κατασκευή ουρανοξύστη Trump Tower στην Μόσχα. Αλλά όπως είπε δεν απάντησε ούτε συζήτησε την επιστολή με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Επιβεβαιώνω, ότι μέσα στον συνολικό όγκο των e-mails πήραμε κι ένα τέτοιο email από τον κύριο Μάικλ Κοέν» δήλωσε ο Πεσκόφ. «Αυτό πράγματι υπήρξε (το email-σ.σ) και σ’ αυτό έγραφε ότι κάποια ρωσική εταιρεία μαζί με κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα θέλουν να κατασκευάσουν στο Moscow-Citi έναν τέτοιο ουρανοξύστη, αλλά τα πράγματα δεν προχωράνε. Ζητούσαν μάλιστα να τους βοηθήσω δίνοντας κάποιες συστάσεις είτε να προωθήσω το ζήτημα. Επειδή όμως δεν ασχολούμαστε με παρόμοιου είδους επιχειρηματικά θέματα, καθώς δεν είναι δική μας δουλειά, δεν απαντήσαμε.»

Η εφημερίδα Washington Post είχε γράψει στις αρχές της εβδομάδας ότι ο Μάικλ Κοέν είχε στείλει επιστολή στον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου. Ζητούσε να μεσολαβήσει ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του ουρανοξύστη Trump Tower στη Μόσχα. Την περίοδο εκείνη ο Τραμπ συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία.

Διέψευσαν ειδική επίσκεψη της Ιβάνκα στο γραφείο του Πούτιν

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ διέψευσε επίσης τις πληροφορίες πως διοργανώθηκε για την Ιβάνκα Τραμπ επίσκεψη στο γραφείο του προέδρου Πούτιν. Είχε γραφτεί ότι είχε την τιμή να καθίσει στην πολυθρόνα του αρχηγού του κράτους. «Όχι δεν είναι έτσι», είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.