Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

10 °C

Σήμερα, 1. Δεκεμβρίου 2021

Κράτησαν Βέλγους διαδηλωτές σε στάβλους για άλογαΤο περασμένο Σάββατο (08.12.2018), τα «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν και στις Βρυξέλλες. Μόνο που 400 από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε στάβλους για άλογα της αστυνομίας στην περιοχή Έτερμπικ της βελγικής πρωτεύουσας. Και όπως μετέδωσαν τα βελγικά ΜΜΕ τους κράτησαν εκεί για ώρες, χωρίς να τους ενημερώσει για την κατάσταση.

“Βρισκόμαστε όλοι εδώ στο ίδιο μέρος, σαν τα κοπάδια, χωρίς ενημέρωση”, κατήγγειλε ένας από τους συλληφθέντες διαδηλωτές, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Sudinfo.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδήλωση των ”κίτρινων γιλέκων” που δεν είχε λάβει άδεια, συνελήφθησαν το Σάββατο στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της πόλης.

Η διαδήλωση στο Βέλγιο ακολουθεί εβδομάδες παρόμοιων διαδηλώσεων “κίτρινων γιλέκων” ενάντια στις αυξήσεις στην φορολογία των καυσίμων που ξεκίνησαν στη Γαλλία στις 17 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο περίπου 70 άτομα συνελήφθησαν πριν από διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» στις Βρυξέλλες και το τετράγωνο των ευρωπαϊκών θεσμών αποκλείστηκε πλήρως.

Η αστυνομία είχε τοποθετήσει οδοφράγματα γύρω από την ευρωπαϊκή συνοικία, όπου συγκεντρώνονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (η Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), εμποδίζοντας την πρόσβαση των οχημάτων αλλά και των πεζών.