Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

άλογα



Αυστραλία: Σάλος από την αποκάλυψη μαζικής σφαγής χιλιάδων αλόγων κούρσας

Έρευνα θα διεξαχθεί στην Αυστραλία για τις μαζικές σφαγές χιλιάδων αλόγων κούρσας που είχαν αποσυρθεί, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, λίγες ημέρες μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για το θέμα και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.



Κράτησαν Βέλγους διαδηλωτές σε στάβλους για άλογα

Το περασμένο Σάββατο (08.12.2018), τα «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν και στις Βρυξέλλες. Μόνο που 400 από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε στάβλους για άλογα της αστυνομίας στην περιοχή Έτερμπικ της βελγικής πρωτεύουσας. Και όπως μετέδωσαν τα βελγικά ΜΜΕ τους κράτησαν εκεί για ώρες, χωρίς να τους ενημερώσει για την κατάσταση.



Αλβανός ζωοκλέφτης σκότωνε άλογα στην Έδεσσα

Του είχε ασκηθεί δίωξη για ζωοκλοπή και ζωοκτονία παλιότερα.

Αδίστακτος ήταν ένας 25χρονος Αλβανός ζωοκλέφτης, που δεν αρκούνταν μόνο στα πρόβατα αλλά έκλεβε και άλογα, τα οποία μάλιστα θανάτωνε! Για δυο διαφορετικά περιστατικά είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Πρωτοδικών Εδέσσης.

 

Άμαξα με άλογα συγκρούστηκε με ταξί στο κέντρο της Αθήνας!

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Κυριακής, άμαξα με δυο άλογα που εκινείτο στην οδό Αμαλίας, έξω από το Ζάππειο συγκρούστηκε σφοδρά με διερχόμενο ταξί, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του ενός αλόγου.



Εντυπωσιακές εικόνες από διάσωση αλόγων στα χιόνια (φώτο+βίντεο)

Είκοσι άλογα, που είχαν εγκλωβιστεί εδώ και δεκαπέντε ημέρες στο χιονισμένο βουνό Γάβρογο που βρίσκεται πάνω από την Σκουληκαριά Άρτας, διασώθηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση.