Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Κωνσταντινούπολη: Μεγάλη συγκέντρωση κατά της διαφθοράς του καθεστώτος Ερντογάν



Πάνω από μισό εκατομμύριο κόσμος συγκεντρώθηκε στην περιοχή Μάλτεπε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης για να συμμετάσχει στην μεγαλειώδη πολιτική συγκέντρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συγκέντρωση όπως είπε ο αρχηγός του κόμματος Κεμάλ Κιλιτζντάρολου, ήταν για να ακουστεί η Φωνή του Έθνους.

Η χθεσινοβραδινή ήταν η δεύτερη τέτοια συγκέντρωση του κόμματος, η προηγούμενη είχε γίνει στη Μερσίνα στις 4 Δεκεμβρίου του 21, και η δεύτερη αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Προύσσα. Όμως η καταδίκη σε 10 χρόνια της Τζανάν Καφταντζίογλου, που είναι η επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης του ΡΛΚ στην Κωνσταντινούπολης άλλαξε το πρόγραμμα.

Η συγκέντρωση έγινε στην Πόλη, όπου η ίδια η Κατφαντζίογλου ανεβαίνοντας στην εξέδρα μαζί με τον αρχηγό Κιλιτζντάρογλου, τον δήμαρχο της Πόλης Ιμάμογλου και άλλα στελέχη ουσιαστικά έκλεψε την παράσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ είχαν απαγορευτεί τα πανό και οι σημαίες εκτός από τις σημαίες του κόμματος, υπήρχαν πανό με το όνομα της Καφταντγζίογλου.

Ο πρόεδρος του ΡΛΚ στο μακρύ λόγο του καταφέρθηκε κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης μίλησε για ισότητα και δικαιοσύνη και με ένα σαφή υπαινιγμό κατά του προέδρου Ερντογάν είπε ότι «Αυτοί που ξεκίνησαν με μια βέρα μόνο στο χέρι έχουν γίνει σήμερα ο δήμιος του έθνους».

 Οι αναλυτές θεωρούν ότι ο Κεμάλ Κιλιτζάρογλου αν και δεν το επιβεβαίωσε έμμεσα χθες ανακοίνωσε ότι εκείνος θα είναι ο υποψήφιος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης για την προεδρία. Όλοι δε συμφωνούν ότι η χώρα με τα φοβερά οικονομικά προβλήματα έχει μπει πλέον σε προεκλογική περίοδο.

Να πούμε επίσης ότι ο πρόεδρος Ερντογάν, τη στιγμή της συγκέντρωση της αντιπολίτευση εδώ στην Πόλη, μιλούσε στο νέο Στάδιο, στα Άδανα με ακροατήριο νεολαία. Τα εκατομμύρια ψήφων των νέων που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις προσεχείς εκλογές έχουν κρίσιμη σημασία για τον Τούρκο πρόεδρο.