Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κίνα: Μέτρα για τη διαφάνεια των εισηγμένων εταιρειών



Σχέδια προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο και να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των επενδυτών καταρτίζει η Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Τετάρτη το Κρατικό Συμβούλιο, μετά τη συνεδρίασή του, υπό τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.

Η κίνηση αυτή, θα προωθήσει τη σταθερή και υγιή ανάπτυξη της αγοράς κεφαλαίων και θα υποστηρίξει την πραγματική οικονομία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

 

Μεταξύ των μέτρων θα συμπεριληφθούν, η βελτίωση του συστήματος διοίκησης των εταιρικών κοινοπραξιών, αλλά και των σχετικών κανονισμών, η δυνατότητα των εισηγμένων εταιρειών να γίνουν καλύτερες και οικονομικά πιο ισχυρές, αλλά και η ενίσχυση της εποπτείας, μέσω των κοινών προσπαθειών διαφορετικών κυβερνητικών υπηρεσιών, όπως αναφέρθηκε σχετικά.

Στο μεταξύ το Πεκίνο θα εντείνει τις προσπάθειές του για την υλοποίηση επενδύσεων σε οκτώ αναδυόμενες βιομηχανίες στρατηγικού χαρακτήρα, προκειμένου να ενθαρρύνει νέους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσαν τέσσερα υπουργεία. Μεταξύ αυτών, η Επιτροπή για την Εθνική Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις (NDRC) και το υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Οι οκτώ αναδυόμενες βιομηχανίες στρατηγικού χαρακτήρα είναι: η βιομηχανία τεχνολογίας της πληροφορικής νέας γενιάς, η βιομηχανία της βιολογίας, η βιομηχανική παραγωγή εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, η βιομηχανία παραγωγής νέων υλικών, η νέα ενεργειακή βιομηχανία, η βιομηχανία παραγωγής έξυπνων οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας, η βιομηχανία μετατροπής ενέργειας, η βιομηχανία προστασίας του περιβάλλοντος, η βιομηχανία δημιουργικής- ψηφιακής αναπαραγωγής.