Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καβάλα: Μαθητές έπιασαν τα πινέλα και ζωγράφισαν 13 αίθουσες του σχολείου τους



Όταν η φαντασία συναντάει το μεράκι και η επιθυμία για ένα ομορφότερο αισθητικά περιβάλλον συναντάει την όρεξη για δημιουργία μέσα σε ένα σχολείο, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η διαδικασία της μάθησης γίνεται σχεδόν απολαυστική.

Αυτό τουλάχιστον πέτυχαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας.

Οι ομάδες των παιδιών κατάφεραν όχι απλώς να βάψουν, αλλά πραγματικά να ζωγραφίσουν όλες τις τάξεις του σχολείου τους, εντυπωσιάζοντας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, προκαλώντας πολλά ευνοϊκά σχόλια κι εκπλήσσοντας θετικά ακόμα και τους πιο δύσπιστους.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμος Καβάλας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους διαθέτοντας τα χρώματα και σχεδιαστικά υλικά που ήταν απαραίτητα, ώστε να μπορέσουν να ζωγραφίσουν τις τάξεις του σχολείου τους, προσφέροντας μια σχεδόν επαγγελματική αισθητικά εικόνα, που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Ο Δήμος Καβάλας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους διαθέτοντας τα χρώματα και σχεδιαστικά υλικάΟ Δήμος Καβάλας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους διαθέτοντας τα χρώματα και σχεδιαστικά υλικά

Η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Μάλαμα Σιδηροπούλου μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για το τελικό αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε αλλά και για το μεράκι των παιδιών. «Συνολικά βάφτηκαν και ζωγραφίστηκαν 13 αίθουσες» τόνισε και συμπλήρωσε: «οι ομάδες των παιδιών με την επίβλεψη δυο υπεύθυνων καθηγητών σε ώρες εκτός λειτουργίας σχολείου και κυρίως Σαββατοκύριακα, αρχικά έβαψαν τους τοίχους και στη συνέχεια ζωγράφισαν τον κάθε τοίχο που τους διατέθηκε απέναντι από τον πίνακα. Υπήρχε η καθοδήγηση των καθηγητών, αλλά η πρωτοβουλία, η έμπνευση, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στα παιδιά που επέλεξαν τη θεματολογία δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους».

«Με τη δράση τους αυτή», υπογραμμίζει η διευθύντρια του σχολείου, «οι μαθητές ανέδειξαν στοιχεία εθελοντισμού, συνεργατικότητας, ενθουσιασμού, φαντασίας και δημιουργικότητας. Η ανταμοιβή των μαθητών είναι το υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ο σεβασμός που θα δείξουν στην προσωπική τους δουλειά».

Αλλαξε το τοπίο Αλλαξε το τοπίο

Σαν πίνακας Σαν πίνακας

Η κ. Σιδηροπούλου ευχαρίστησε τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, καθώς ο δήμος κάλυψε εξολοκλήρου το κόστος της προμήθειας των χρωμάτων, ενώ η δήμαρχος σε δηλώσεις της συνεχάρη τους μαθητές για την ιδέα που είχαν, για τη συνεργασία που ανέπτυξαν και την ολοκλήρωση μιας ιδιαίτερα πετυχημένης πρωτοβουλίας τους. Συνεχάρη επίσης, τη διευθύντρια και τους καθηγητές του σχολείου, δεδομένου ότι -όπως είπε- αυτοί ενέπνευσαν, ενθάρρυναν και υποστήριξαν την πρωτοβουλία των μαθητών.