Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Καταγγελίες για κακοποίηση και ψυχολογικό εκβιασμό



Σήμερα παρουσιάζεται ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 31χρονος ο οποίος καταγγέλθηκε από την ίδια του την σύζυγο κατά παράβαση του περί ενδοοικογενειακής βίας νόμου.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος καταγγέλθηκε από τη 40χρονη σύζυγό στις 6 Δεκεμβρίου, αναφορικά με τον βιασμό της, για υπόθεση απειλής χρήσης βίας εις βάρος της, για κοινή επίθεση και για άσκηση ψυχολογικής βίας.

Στην καταγγελία της, το αδίκημα του βιασμού είχε τελεστεί την προηγούμενη ημέρα στην οικία τους, αλλά σύμφωνα με τον ισχυρισμό της καταγγέλουσας, δεν επρόκειτο καν για την πρώτη φορά που εκείνος ασκούσε σεξουαλική βία επάνω της. Βιασμό ανέφερε ότι είχε υποστεί και σε άλλες δύο περιπτώσεις στο διάστημα μεταξύ του Αυγούστου του 2016 μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου 2017.

Ο 31χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς στην Πάφο, μετά την καταγγελία της συζύγου του, παρουσιαζόμενος ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών.

Την ημέρα κατά την οποία εξέπνεε πλέον το διάταγμα εναντίον του, παραπέμφθηκε βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από τις εξετάσεις της Αστυνομίας ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει σήμερα.