Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καμία παραγγελία για την Boeing επί δύο μήνες



Για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Μάιο και με την κρίση των 737 Max να βρίσκεται σε εξέλιξη, η Boeingδεν κατέγραψε καμία νέα παραγγελία αεροσκαφών οποιουδήποτε μοντέλου.

Η καθήλωση των 737 Max δεν είναι η μόνη αιτία. Το βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας μετράει ήδη 5.000 αεροσκάφη και επομένως πολλοί πελάτες της δεν χρειάζεται να αυξήσουν τις παραγγελίες της. Ο Μάιος εξάλλου τείνει να είναι ένας μήνας χαμηλών παραγγελιών ,αφού αρκετοί περιμένουν για τις συμφωνίες τους την Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού, που λαμβάνει χώρα τον Ιούνιο.

 
 

Ακόμη και έτσι όμως πέρυσι ενόψει της έκθεσης του Παρισιού (που φέτος θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα) η Boeing είχε κλείσει τον Μάιο παραγγελίες 43 αεροσκαφών. Μάλιστα οι 21 εξ αυτών αφορούσαν τα 737 Max. 

H εταιρεία συνεχίζει την κατασκευή του μοντέλου, που εμπλέκεται σε δύο αεροπορικές τραγωδίες, με αναβαθμισμένο πια λογισμικό, αλλά και με βραδύτερους ρυθμούς. Τον Μάιο αναγκάστηκε να ακυρώσει 71 παραγγελίες των 737 Μax, οι οποίες δεν είχαν όμως να κάνουν με τα αεροπορικά δυστηχήματα, αλλά με την χρεοκοπία της Jet Airways. 

Όσον αφορά στις παραδόσεις, τον Μάιο παρέδωσε 30 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων οχτώ της παλαιότερης εκδοχής των 737. Τον Μάιο του 2018 είχε παραδόσει 68 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων 19 των 737 Max και 28 των παλαιότερων εκδόσεων του 737.