Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 -

Κάλεσμα των τζιχαντιστών για χτύπημα στο τουρνουά Wimbledon!



Ένας ανεπίσημος λογαριασμός του Ισλαμικού κράτους σε δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής (Telegram instant messaging, είναι κάτι ανάλογο με το viber έχοντας ήδη 100 εκατ. downloads) φέρεται να λειτουργεί ως το μέσο επικοινωνίας του Ισλαμικού Κράτους με τους «μοναχικούς λύκους» που βρίσκονται στο Λονδίνο (και την Αγγλία γενικότερα) προετοιμάζοντας τρομοκρατικό χτύπημα στο τουρνουά τένις Wimbledon!

Η SITE Intelligence Group (ιδιωτική εταιρία παρακολούθησης με εξειδίκευση στον διαδικτυακό εντοπισμό νεοναζιστών και τζιχαντιστών) εντόπισε ένα ‘κανάλι’ στην συγκεκριμένη εφαρμογή το οποίο είχε την (καθόλου προκλητική) «Lone Mujahid» (ο μοναχικός μουτζαχίντ, δηλαδή ο μοναχικός πολεμιστής) και μέσω αυτού είχαν μοιραστεί χάρτες με λεπτομέρειες για τις εγκαταστάσεις που διεξάγεται το τουρνουά, παράλληλα με μηνύματα που παρότρυναν τα μέλη τους Ισλαμικού Κράτους να «χτυπήσουν» το τουρνουά!

«Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής ζητούσαν από τους ‘μοναχικούς λύκους’ να δράσουν με τρόπο ανάλογο με αυτόν της επίθεσης που έγινε στις 22 Μαΐου στο ‘Μάντσεστερ Αρένα’ και μάλιστα στα μηνύματα περιελάμβαναν και εικόνες από το συγκεκριμένο χτύπημα», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της SITE.

Το τουρνουά βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κορυφωθεί το διήμερο 15-16 Ιουλίου με τη διεξαγωγή των τελικών. Οι διοργανωτές χουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, καθώς σε όλους τους χώρους υπάρχουν ένοπλοι αστυνομικοί, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια σχετική ανησυχία η οποία αναμένεται να κορυφωθεί μετά κι από αυτές τις φήμες.