Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ήταν εκατομμυριούχος, τα έχασε όλα και ζει μόνος σε ένα νησί εδώ και 20 χρόνια (εικόνες+βίντεο)



O Ντέιβιντ Γκλασίν ήταν εκατομμυριούχος όμως εδώ και 20 χρόνια ζει μόνος του σε ένα νησί στα ανοιχτά του Κέιπ Γιορκ, στην Αυστραλία.

Την δεκαετία του 1980 η περιουσία του έφτανε τα 28,4 εκατ. δολάρια.

Ήταν πρόεδρος μιας εταιρείας που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της εξόρυξης χρυσού, στην Νέα Γουϊνέα.

Τι συνέβη όμως;

Την «Black Tuesday» (γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο ως «Black Monday») στις 19 Οκτωβρίου 1987, ο Dow Jones έπεσε κατά 508 μονάδες και οι μετοχές του Γκλασίν καταποντίστηκαν. Ο ίδιος χρεοκόπησε αφού έχασε σε μια μόλις μέρα 7,25 εκατ. δολάρια. Λίγα χρόνια μετά χώρισε και από τη σύζυγό του.

Το 1997 νοίκιασε ένα ακατοίκητο νησί στο οποίο και εγκαταστάθηκε σε ένα εθνικό πάρκο στο Κέιπ Γιορκ, στην πιο απόμακρη χερσόνησο της Αυστραλίας: Το Restoration Island. Πρόκειται για μια περιοχή που είχε χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη παρθένα έκταση της βόρειας Αυστραλίας.

Ο Γκλασίν μένει σε ένα παλιό φυλάκιο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και χαρακτηρίζει τη διαμονή του δύσκολη. «Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να επικοινωνήσεις στην περιοχή, δεν έχεις και τίποτα να πεις. Αυτό είναι πραγματικά δύσκολο, ίσως το πιο δύσκολο».

Παρόλα αυτά, έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ, κινητό, και μερικές φορές ασχολείται και με το χρηματιστήριο.

Όπως λέει ο ίδιος, δεν σκοπεύει να επιστρέψει στον πολιτισμό αλλά προτιμά να πεθάνει εκεί. «Αγαπάω την Αυστραλία, είναι υπέροχη χώρα, το πρόβλημα είναι ότι έχει πολλούς χαζούς. Αυτό είναι ένα από τα πιο ωραία μέρη της Γης, δεν έχω δει ωραιότερο αν και έχω ταξιδέψει αρκετά».

Δείτε το βίντεο:

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντέιβιντ Γκλασίν

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντέιβιντ Γκλασίν