Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ιταλία: Πωλείται σε τουρίστες εμφιαλωμένος …αέρας



Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Αν γνωρίζετε τον Αμερικανό κωμικό Dave Chappelle, θα θυμάστε μια εικονική του πρόταση: τα σύγχρονα προβλήματα χρειάζονται σύγχρονες λύσεις, η οποία έγινε και δημοφιλές meme.

Βάσει λοιπόν αυτό το σκεπτικό, ένας φοιτητής αποφάσισε να προβεί σε μια κίνηση marketing: να πουλάει εμφιαλωμένο αέρα στους τουρίστες της γραφικής περιοχής του Σαλέντο, στην Απουλία της Νοτίου Ιταλίας.

Όπως δηλώνει ο Antonio D’Elia που εμπνεύστηκε το σουβενίρ, πρόκειται για μια ειρωνική, αναμνηστική και τοπική εκδοχή μιας Αμερικανικής ιδέας. “Ήθελα να δημιουργήσω ένα μικρό αναμνηστικό που θα ήταν διαφορετικό από τα συνηθισμένα και που θα μπορούσε να φέρει ένα χαμόγελο” δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica.

Τα βαζάκια με τον αέρα του Σαλέντο πωλούνται σε μπαρ του Ιταλικού παραθαλάσσιου θέρετρου με λίγα ευρώ, και φαίνεται οι τουρίστες να τα προτιμούν από τα παραδοσιακά αναμνηστικά της περιοχής, εφόσον αποτελεί οπωσδήποτε κάτι διαφορετικό.

Αν και αυτή η απίστευτη ιδέα δεν είναι απολύτως πρωτότυπη και αυθεντική – ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια με τον αέρα της Νάπολης, αλλά και είναι σημαντικό στιγμιότυπο της ταινίας Spaceballs του Mel Brooks – η κάθε συσκευασία έρχεται με εναλλαγές και κάτι διαφορετικό, όπως τα ονόματα γραμμένα σε τοπική διάλεκτο, αλλά και οι περιορισμένες εκδόσεις με ονόματα των τοπικών αξιοθέατων. Και οι τουρίστες φαίνεται να εκτιμούν την ιδέα, εφόσον πρόκειται για ένα τέχνασμα το οποίο στην πραγματικότητα πουλάει.

ertnews.gr