Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ιταλία- Κορωνοϊός: 30.810 νέα κρούσματα



Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 30.810 περιστατικά κορωνοϊού και 142 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 343.968 διαγνωστικά τεστ, το 8,9% από τα οποία προέκυψε θετικό.
Σε όλη την χώρα, οι ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ είναι 1.126, ενώ οι ασθενείς στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 9.723.
Οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα είναι εκείνες με πρωτεύουσες το Μιλάνο, το Τορίνο και την Μπολόνια.
Στο μεταξύ, ο ειδικός επίτροπος για την διαχείριση της εμβολιαστικής εκστρατείας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ανακοίνωσε ότι από τις 10 Ιανουαρίου θα ισχύσει η απόφαση που μειώνει στους τέσσερις μήνες το κατώτατο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην δεύτερη και στην τρίτη δόση του εμβολίου.
Στην Ρώμη, δε, τις επόμενες ημέρες, πολλά εμβολιαστικά κέντρα πρόκειται να παραμείνουν ανοικτά και κατά την διάρκεια όλης της νύχτας. Ένας τρόπος για να αυξηθεί η προσέλευση και να πεισθεί, ίσως, και ένα μέρος από τα 5.700.000 πολιτών που ακόμη δεν έχουν εμβολιασθεί, να κάνουν το σημαντικό αυτό βήμα.
Σε όλα, σχεδόν, τα σχολεία της χώρας, αμέσως μετά το τέλος των διακοπών πρόκειται να πραγματοποιηθούν μαζικά τεστ, για να μπορέσει να συνεχίσει, όσο πιο ομαλά γίνεται η διδασκαλία. Η νότια περιφέρεια Μπαζιλικάτα, τέλος, ανακοίνωσε ότι στις σχολικές της αίθουσες πρόκειται να εγκατασταθούν μηχανήματα «ελεγχόμενου, μηχανικού εξαερισμού», με στόχο την βελτίωση της ποιότητας του αέρα και, φυσικά, την μείωση των μολύνσεων.
To ίδιο μέτρο, για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, έχει ήδη υιοθετηθεί επιτυχώς στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε, με πρωτεύουσα την Ανκόνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ