Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ιταλία: Ανήλικος ψέκασε με σπρέι πιπεριού και προκάλεσε τον πανικό!



Ένας ανήλικος (άγνωστο ακόμα αν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι) φέρεται να είναι εκείνος που ψέκασε με σπρέι πιπεριού μέσα σε ντισκοτέκ της Ανκόνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. Εκατοντάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν και έξι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους, σε μια τραγωδία που βυθίζει στο πένθος την Ιταλία.
Την πληροφορία πως ένας ανήλικος είναι υπό έρευνα και πιθανώς να αντιμετωπίσει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας μετέδωσε η εφημερίδα La Stampa. Οι αρχές έφτασαν στον ανήλικο μέσα από καταθέσεις, ενώ στο internet “κυκλοφορεί” και μια φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό, που δείχνει ένα αγόρι με μαύρο καπέλο και υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο νεαρός που προκάλεσε τον πανικό.
Η La Stampa αναφέρει πως ο ανήλικος έχει ταυτοποιηθεί και είναι κάτοικος της περιοχής.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι αρχές στην Ιταλία δεν έχουν επιβεβαιώσει τίποτα. Άλλωστε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μπορεί η εκτίμηση πως ο πανικός να προκλήθηκε από το σπρέι πιπεριού να είναι η επικρατέστερη εκδοχή για την τραγωδία στην Ιταλία, αλλά ακόμη εξετάζονται όλες οι εκδοχές.

 

 

Όλα έγιναν στην πόλη Κορινάλντο, κοντά στην Ανκόνα κατά τη διάρκεια συναυλίας του ράπερ Sfera Ebbasta. Εκατοντάδες άνθρωποι είδαν ένα μικρό γεφυράκι, που οδηγούσε σε μια από τις εξόδους, να υποχωρεί και να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο. Τρία κορίτσια, δυο αγόρια (παιδιά μεταξύ 14 και 16 ετών) αλλά και η 39χρονη Ελεονόρα Τζιρολιμίνι, που συνόδευε την κόρη της στη συναυλία, έχασαν τη ζωή τους.

Άλλα επτά παιδιά παραμένουν σε νοσοκομεία της περιοχής, σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε τη στιγμή της τραγωδίας στην Ιταλία

 

Με πληροφορίες από La Stampa