Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 -
Μερική συννεφιά

2 °C

Σήμερα, 25. Ιανουαρίου 2022

ISIS: Δημοσίευσε φωτογραφίες των τρομοκρατών που σκόρπισαν τον θάνατο στο ΠαρίσιΤο διαδικτυακό περιοδικό Dabiq, δημοσίευσε φωτογραφίες εννέα μαχητών που όπως αναφέρεται, ήταν οι δράστες των βομβιστικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Ανάμεσά τους εικονίζονται δύο μαχητές ιρακινής υπηκοότητας, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν άγνωστοι στις αρχές, ανέφερε ο αμερικανικός ιστότοπος "SITE", ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων ισλαμιστικών οργανώσεων στο Διαδίκτυο.

Το περιοδικό αναφέρεται στους δύο δράστες με τα ψευδώνυμα που πήραν όταν έγιναν μέλη του ΙΚ. Πιθανόν να πρόκειται για τους βομβιστές-καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο Σταντ ντε Φρανς. Διέθεταν συριακά διαβατήρια, που πιστεύεται ότι ήταν πλαστογραφημένα, και δεν έχει καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση τους από τις αρχές.

Επτά από τους εννέα δράστες, που χωρισμένοι σε ομάδες των τριών, εξαπέλυσαν επιθέσεις στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, σε εστιατόρια και καφέ και στο θέατρο Μπατακλάν το βράδυ 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, έχουν ταυτοποιηθεί. Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί για τον Σαλά Αμπντεσλάμ, που ενδεχομένως να επέζησε από τις επιθέσεις και φέρεται να διέφυγε στο Βέλγιο.