Κυριακή 31 Μαΐου 2020 -
Μέτριο

17 °C

Σήμερα, 31. Μαΐου 2020

Ιράκ: 27 φιλοκυβερνητικοί παραστρατιωτικοί νεκροί σε ενέδρα τζιχαντιστώνΣυνολικά 27 Ιρακινοί παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα που τους έστησαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία συνεχίζει τη δράση της στο Ιράκ παρά τη στρατιωτική της ήττα.

Η Χασντ αλ Σάαμπι («Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης»), μια συμμαχία παραστρατιωτικών οργανώσεων που βοήθησε τον στρατό να εκδιώξει το ΙΚ από όλα τα αστικά κέντρα του Ιράκ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα τους θανάτους των μαχητών της στην ενέδρα, που έγινε την Κυριακή κοντά στην πόλη Χαουίτζα, στην επαρχία Κιρκούκ (βόρεια).

 

Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη επίθεση εναντίον των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων αφότου αυτές ανακατέλαβαν τον Οκτώβριο τη Χαουίτζα, το ύστατο προπύργιο του ΙΚ στο βόρειο Ιράκ.

Με μια ανακοίνωση που διένειμε μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή, κατά την οποία διατείνεται πως μέλη του «σκότωσαν πάνω από 30» παραστρατιωτικούς και «κατέστρεψαν έξι οχήματα».

«Το βράδυ της Κυριακής, μια μονάδα της Χασντ αλ Σάαμπι έπεσε σε ενέδρα της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή της Χαουίτζας. Οι δράστες της επίθεσης φορούσαν στρατιωτικές στολές και 27 ηρωικοί μαχητές μας έπεσαν μάρτυρες κατά τη διάρκεια της μάχης», ανέφεραν από την πλευρά τους οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης σε δική τους ανακοίνωση.