16
Σεπτεμβρίου
2016
- 22:31
Τελευταία τροποποίηση στις 16 Σεπτεμβρίου, 2016 - 22:31

Υψηλόβαθμο στέλεχος των τζιχαντιστών σκοτώθηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στις 7 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ, σε αεροπορική επίθεση ακριβείας κοντά στη Ράκα της Συρίας, χτυπήθηκε και σκοτώθηκε ο Ουάιλ Άντιλ Χάσαν Σαλμάν αλ Φαγιάντ, γνωστός και με το όνομα Δρ. Ουάιλ.
Ο αλ Φαγιάντ είχε τον ρόλο του "υπουργού Πληροφοριών" του ΙΚ. Ήταν εκείνος που "επέβλεπε" την παραγωγή των βίντεο που δείχνουν βασανιστήρια και εκτελέσεις και ήταν "στενός συνεργάτης" του υπ' αριθμόν 2 της οργάνωσης, του Άμπου Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, ο οποίος σκοτώθηκε επίσης στις 30 Αυγούστου.