Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΗΠΑ: Παραδόθηκε στις Αρχές ο φαρσέρ που παραποίησε την πινακίδα του Hollywood


Ένας 30χρονος καλλιτέχνης ευθύνεται τελικά για τον βανδαλισμό της εμβληματικής πινακίδας του Hollywood στις αρχές του μήνα, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στις αμερικανικές αρχές προσερχόμενος στο τοπικό αστυνομικό τμήμα με το δικηγόρο του.
 
Ο Zachary Cole Fernandez είχε παραδεχτεί πριν λίγες μέρες σε ένα περιοδικό ότι ήταν εκείνος που παρενέβη σε δύο γράμματα της πελώριας λέξης που κοσμεί εδώ και δεκαετίες το όρος Λι, προκειμένου να τα μετατρέψει από «ο» σε «e», σχηματίζοντας τη λέξη «Hollyweed» και αποτίοντας με αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής στην αγαπημένη του... μαριχουάνα.
 
Όπως παραδέχτηκε ο Fernandez, η ιδέα για να την «καλλιτεχνική παρέμβαση» στην πινακίδα του ήρθε όταν διάβασε για μια ανάλογη φάρσα που είχε πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, και θεώρησε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να σκορπίσει λίγη «θετική διάθεση» στον κόσμο.
 
Ο Fernandez αφέθηκε ελεύθερος και θα επιστρέψει στο δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ξακουστή πινακίδα με τα γράμματα "Hollywood" θα χανόταν το 2010 από σχέδια οικοδομικής ανάπτυξης στην περιοχή, αλλά μια εθελοντική ομάδα, με δωρεές από τον Χιού Χέφνερ, ιδρυτή του περιοδικού Playboy και άλλους, αγόρασε τα κτήματα στις γύρω περιοχές για να εμποδίσει την καταστροφή του τοπίου.
 
Αρχικά, η πινακίδα έγραφε "Hollywoodland" και είχε δημιουργηθεί για να προωθήσει τις πωλήσεις κατοικιών εκεί. Τα τελευταία γράμματα της λέξης καταστράφηκαν προς το τέλος της δεκαετίας του '40, και το τμήμα που παρέμεινε συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε το 1978.