Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΗΠΑ: Φόβος για πλημμύρα μετά την φονική χιονοθύελλα



Ελέγχους από σπίτι σε σπίτι πραγματοποιούν αστυνομικοί και μέλη της Εθνοφρουράς στο Μπάφαλο προκειμένου να ερευνήσουν αν οι κάτοικοι παραμένουν ασφαλείς μετά την φονική χιονοθύελλα των προηγούμενων ημερών που «έθαψε» πολιτείες των ΗΠΑ κάτω από το χιόνι.

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των πολικών θερμοκρασιών που συνόδευαν την χιονοθύελλα. Για περισσότερους νεκρούς προειδοποίησε ο τοπικός αξιωματούχος Μακ Πόλονκαρζ στις συνοικίες που ήρθαν αντιμέτωπες με την διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Φοβόμαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι καλά ή που απεβίωσαν», σημείωσε σήμερα.

Στο Μπάφαλο εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

REUTERS/Lindsay DeDario

Ο Τζος Γουάις, μετεωρολόγος στο Κέντρο Προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Κόλετζ Παρκ στο Μέριλαντ είπε ότι σήμερα δεν αναμένεται παρά ελάχιστο χιόνι στο Μπάφαλο και στη Δυτική Νέα Υόρκη. «Ευτυχώς, η χιονόπτωση τελειώνει. Χρειάζονται ένα διάλειμμα. Στο Μπάφαλο δεν υπάρχει πρόβλεψη για θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν μέχρι την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε.

Ωστόσο, μετά τη φονική χιονοθύελλα εγείρονται φόβοι για πλημμύρες, λίγο πριν την βροχή που αναμένεται για την Παρασκευή και το Σάββατο στην Δυτική Νέα Υόρκη.

Στα αεροδρόμια, κυρίως στο Ντένβερ, το Σικάγο και τη Βαλτιμόρη, οι «αναταράξεις» συνεχίζονται, λόγω των χιλιάδων ακυρώσεων πτήσεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.