Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΗΠΑ: Έσπασε το «φράγμα» των 90.000 ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού



Στις ΗΠΑ καταγράφηκε χθες Πέμπτη νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, τα οποία ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 90.000, με βάση την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα, όπου έχει ενσκήψει αναζωπύρωση της πανδημίας από τα μέσα Οκτωβρίου, κατέγραψε 91.290 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό από προχθές Τετάρτη ως χθες Πέμπτη, με βάση την επισκόπηση από το Γαλλικό Πρακτορείο των δεδομένων του πανεπιστημίου ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 02:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας).

Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 8,94 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της ως εδώ.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 1.021 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ, τη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον κόσμο, σε απόλυτους αριθμούς.

Ως χθες Πέμπτη στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 228.625 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων σε μια ημέρα είχε καταγραφεί το Σάββατο, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 88.973 κρούσματα.

Το τρέχον διάστημα, η πανδημία μαίνεται στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ και σε μεσοδυτικές πολιτείες.

Πέντε ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έχει μετατρέψει τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης σε αιχμή του δόρατος της επίθεσής του εναντίον του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.